verslag  36

datum 11 april    temperatuur : 34
fietsen  8500 km - Trein 1200 - Bus 7048 - Liften 428 - vliegen 2000 - boot 140
standplaats : Alajuela

 fotos 36e verslag

 

23 maart tot 11 april.

Granada is inderdaad en mooie koloniale stad waar genoeg te zien was. Samanta Sana werd rustig gevierd wat betreft de processiekant. Wel waren er, vooral, veel mensen uit Costa Rica waar het die week vakantie was. zaterdag vertrokken en 1 Nacht in San Juan del Sur doorgebracht waar Janet nog een paar dagen bleef en Ruth en ik doorgingen naar Costa Rica.

En dat was een foutje......

Want ik dacht dat Samanta Sana nog doorging tot maandag terwijl alle Costaricanan vonden dat ze ook op zondag weg moesten gaan. Dat betekende vanaf san Juan een taxi naar de grens vanwege de bussen die vol waren. Bij de grens stonden wel erg veel mensen in de rij en het duurde dan ook 4 uur eer we de 2 grenzen hadden gehad. Toen begon de ellende pas want de bussen naar San Jose waren niet aan te slepen en we hebben dan ook 8 UUR in een rij voor de bus staan wachten, waarvan zeker 6 uur in de brandende zon.

goed een ervaring rijker kwamen we 's avonds om 11 uur in Alajuela aan, de makkelijkste stop bij San Jose in de buurt.

Vanaf Alajuela zijn we naar de caraibische kust gegaan want Ruth wou strand en zee en zon en rust. Niks mis met Cahuita us kwam ik daar voor de derde keer. daar was het nog steeds goed en Jana, een duitse jongdane die daar verblijft voor een poos , gaf nog steeds zumba Fitness waar ook ruth niet aan mee wilde doen.
verder is ruth nog een paar dagen naar Panama, naar Bocos del Toro geweest. Ik had dat wel gezien en ook de grens gaf me nog steeds de kriebels dus ben niet mee geweest.

Vanaf Cahuita naar Cartago waar we de vulkaan  Irazu hebben bekenen wat een beetje tegenviel. een klein gebied met een uitgedroogd vulkaanmeer.
In alajuela de laatste dagen doorgebracht en morgen ga ik naar Mexico mijn fiets inpakken.

 

groeten       tot................

fotos 36e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index