verslag  35

datum 23 maart    temperatuur : 34
fietsen  8500 km - Trein 1200 - Bus 6158 - Liften 428 - vliegen 2000 - boot 140
standplaats : granada

 fotos 35e verslag

 

12 tot 23 maart

na eesrt nog een keer naar Cahuite gegaan te zijn en daar een dag of 3 gezont (d??) en geluierd te hebben naar Turialbaldi waar ik en park heb bezocht waar ruines van vroegere inwoners te zien waren.Weer even interessant om te zien.

Daarna naar Alajuela om Ruth van het vliegveld te halen. Die had een lange vlucht achter de rug en heeft ondertussen een week nodig gehad om de jetlag de baas te worden. Maar ze slaapt weer normaal tot een uur of 7.
met Ruth naar Monteverde gegaan.

Monteverde is een mooi gebied in de bergen en is een zgn. nevelwoud. Veel vocht en dus veel begroeing. Het wordt naar mijn idee een beetje veel een pretpark, of "adventures park" , boomklimmen, aan een kabel een kilometer naar benden vliegen enz., er moet toch geld verdient worden.

We hebben een mooi stuk gelopen, wat je ook al 20 dollar aan entree kost....... Vanaf Monte Verde gingen we naar het eiland Ometepe in Nicaragua. Een andere amerikaanse, janet, die ook die kant opging, reist voor een poosje met ons samen.
Zit dus toch weer met 2 vrouwen, wat niet echt meevalt moet ik zeggen. Er zijn nu 3 verschillende meningen/wensen....  :).

Een beetje luieren, een beetje zonnen en een beetje zwemmen lukt daar goed en hebben we dus ook maar gedaan.
Van ometepe naar Granada waar we nu zijn. Een mooie oude koloniale stad waar waarschijnlijk een hoop te gebeuren staat vanwege "Samana Santa", de week voor Pasen. We zullen zien.
Zaterdag gaat het terug naar Costa Rica met een tussenstop in san juan del Sur.

groeten       tot................

fotos 35e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index