verslag  34

datum 11 maart    temperatuur : 29
fietsen  8500 km - Trein 1200 - Bus 5548 - Liften 428 - vliegen 2000 - boot 127
standplaats : turrialba

 fotos 34e verslag

 

25 februari

nog 3 dagen in cahuite gebleven en toen afgereisd naar Panama, naar Bocos del Toro. dat zijn een aantal eilanden in het noorden van Panama.

Tot aan de grens ging het prima, 1 bus en een klein stukje lopen.
Bij de douane vroeg hij mij een ticket te tonen om uit panama te gaan. Die had ik niet en ik werd "vriendelijk" verzocht een ticket naar Nederland te kopen.
Op mijn vraag of het ook een busticket kon zijn terug naar Costa Rica werd nogmaals gezegd dat ik een ticket naar nederland moest kopen.
Eerst maar even 5 keer tot 10 tellen voordat ik hem over de balie zou trekken en uiteindelijk een ticket via internet gekocht naar New York.

New york omdat het daar makkelijker is om binnen 24 uur het ticket te annuleren. de truuk is dat je dan wel een bevestiging hebt om te laten zien maarniet aan een ticket vastzit wat je niet wil.
Maar de wet van Murphy was al ingegaan en toen ik het ticket wilde betalen kon dat niet omdat ik aan de grens van mijn kredietkaart zat. Ze inden wel nog 30 dollar maar ik kreeg op mijn voorlopige ticket in mijn email een melding dat er nog niet was betaald.
Ik ging dus met mijn computer terug naar het loket en liet de ticket zien, maar niet het deel dat aangaf dat er nog niet was betaald. De plaats van vertrek, panama city, en new york stonden erop en dat was goed en op de vraag of ik betaald had zei ik natuurlijk ja, want anders had ik geen bevestiging gekregen.....

Nou het was allemaal goed dus ik kon Panama in.
Het achterlijke is dat iedereen weet dat je een ticket koopt en het daarna meteen annuleert dus het stelt helemaal niets voor. Waarom ze het dan toch zo willen is me dan ook een raadsel.

Maar Murphy was nog niet klaar en ik kon met geen mogelijkheid mijn ticket annuleren omdat ik de maatschappij niet kon bereiken. Niet per mail en niet telefonisch omdat ik niet kan bellen vanwege een mij onbekend probleem wat ik ook niet kan oplossen.
Maar zolang ik nog niet betaald had was er uiteraard hoop om toch nog zo'n 250 dollar te besparen. Uiteindelijk kreeg ik na 12 dagen een telefoontje van de maatschappij wat ik wilde doen met mijn ticket en het werd geannuleerd.
In het hostel waar ik verbleef in Bocos del Toro had ik echter niet genoeg cash om te betalen en de creditcard werkte ook nog niet. ook kreeg ik daar een bericht dat de kaart was geblokkeerd vanwege een vermoeden van fraude. Met de telefoon van een nederlandse jonge dame kon ik met de bank bellen en werd dat proleem snel opgelost. Met 30 dollar van Mike die gelijk met mij wegging kon ik betalen. Op het andere eialnd kon met mijn andere kaart geld opnemen en hem weer betalen.

Uiteindelijk kon ik nadat het saldo op de kaart weer beschikbaar was andere vluchten boeken en ik kom nu op 17 april aan in Brussel nadat ik mijn fiets opgehaald heb in Mexico. De vlucht van Cancun naar Brussel was de goedkoopste die ik kon vinden.

Eerst nog 4 weken op stap met Ruth, die zondag aankomt in San Jose en dan ga ik op 12 april naar de kust waar mijn fiets is.
In nederland maar eerst even hier en daar mijn neus laten zien, niet dat die zo bijzonder is maar ik moet met hem meekomen, niet dat ik zo bijzonder ben maar deze en gene weer even zien is wel leuk, niet dat deze of gene zo bijzonder is, maar   bla bla bla......... :)

En dan ????

groeten       tot................

fotos 34e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index