verslag  33

datum 24 februari    temperatuur : 34
fietsen  8500 km - Trein 1200 - Bus 5216 - Liften 428 - vliegen 2000 - boot 75
standplaats : cahuite

 fotos 33e verslag

 

17 februari

Vandaag wat gewandeld, het is warm. Het is een mooie omgeving, maar ik krijg sowieso de indruk dat Costa Rica schoner en beter onderhouden is dan de andere landen in Midden Amerika. Het is ook wel een stuk duurder, vooral als je uit het goedkoopste land, Nicaragua komt.

18 febuari - 21 februari

We zijn naar orosi gegaan, een stadje in de bergen waar mooie natur is en het ook wat koeler is.

Een lange wandeling door de bergen, eesrt een weg omhoog met hellingen van 26 procent, wat in de toch nog wel hoge temperatuur een boel zweet en zere kuiten produceert. Mooie uitzichten en op de top naar beneden over een, wat later bleek, weg door een koffieplantage, dus privé.
De eigenaar die ons tegemoet kwam in een jeep vond het niet zo'n probleem en gaf nog wat voorlichting over de koffieboon.

Een hostel onderweg blek een Nederlandse eigenaar te hebben en na een praatje vroeg hij mij een kop koffie te komen drinken. De volgende dag bij een kop koffie was hij volgens mij blij om zijn verhaal te kunnen vertellen over vooral de problemen met huwelijk en het toch wel moeilijke leven in Cosat Rica.
Maar het was ook wel even leuk om Nederlands te praten.

22 februari - 24 februari

We zijn verder gegaan naar de Caraibische kust na een wat moelijke start met de bus. We moesten toch eerst terug naar San Jose, waar we op het verkeerde busstation stonden en de bus naar de kust voorbij zagen gaan. Een taxichauffeur die ons uitlegde dat we verkeerd waren wilde wel even achter de bus aan om hem te laten stoppen. Wat later bleek pas na een 10 kilometer kon bij de toegang tot de tolweg. 10 Dollar was de prijs en hij probeerde ook nog te weinig wisselgeld terug te geven omdat hij "niet meer had".
In de middag waren we in Cahuite, een klein dorp direct aan he strand en bij een nationaal park.
Lekker zwemmen en apen bekijken die redelijk tam zijn en komen kijkn of er iets te eten is. Ook een nieuwsgierige wasbeer maakte een toertje langs het strand.
 Carly is ondertussen weer naar California terug, het klikte niet helemaal en ze heeft zelf tijd nodig.

Ik blijf denk ik deze week hier en kijk dan waar ik verder een poosje blijf hangen.
Het weer in Nederland is in ieder geval nog niet uitnodigend om terug te komen. :)

groeten       tot................

fotos 33e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index