verslag  32

datum 12 februari    temperatuur : 34
fietsen  8500 km - Trein 1200 - Bus 4895 - Liften 428 - vliegen 2000 - boot 75
standplaats : san jose

 fotos 32e verslag

 

13 februari

Wederom met de chickenbus verdergegaan. Ik moet een beetje kijken hoe ik door nicaragua ga, want 13 maart komt er een dame, Ruth, uit Duitsland naar San Jose waarmee ik samen ga reizen voor 4 weken. Ik heb haar ontmoet in Nepal, 5 jaar geleden en we hebben een beetje kontakt gehouden. Toen ze hoorde dat ik hier was heeft ze vakantie opgenomen en de reis hierheen geboekt. Weer even anders, waarschijnlijk wel leuk om een poosje niet alleen te reizen.

Het houdt wel in dat ik niet alles dubbel wil doen.

Vandaag naar Leon dus waar ik even wil blijven. (kom hier later ook nog terug... )

3 chickenbussen verder was ik in Leon.

14 februari

Het is warm in Leon en ik heb iets verkeerds gegeten dus ben aan de dia...  een leuke coloniale stad met wel erg veel kerken/cathedralen.
Volgens mij was er in de Spaanse tijd een groete competitie tussen de verschillende kerkleiders om de grootste kerk te bouwen.

15 februari

Het gaat nou wel erg druk worden......
In mexico heb ik een amerikaanse dame ontmoet, Carly,  die ook wilde reizen. Na een hoop gedoe met haar thuisfront, een overlijden en zorgtoestanden heeft ze besloten om te gaan reizen voor een poos.
De vraag was of ze met mij mee kon en ach, hoe meer zielen hoe meer vreugd nemen we aan, dus ook zij gaat mee.

En ..... kosten delen is voor iedereen wel leuk, dus vanaf maart liggen we met zijn drien op een kamer en delen we van alles.
Ze wilde echter in een paar dagen naar San Jose vliegen dus ga ik ook die kant maar op.

16 februari

Heb dus een shuttle genomen naar San Juan del Sur, een kustplaats bij de grens met Costa Rica, om daar een nacht te blijven en dan door te gaan naar san jose, de hoofdstad van Costa Rica.
San juan is een klein plaatsje bomvol met hostels, hotels, barretjes en restaurants met alle toeristiche dingen die erbij horen.
Wat mij betreft voor 1 nacht genoeg.
Bij het informeren naar een prijs voor een shuttle naar  Liberia in Costa Rica, om van daaruit met de chicknbus berder te gaan, kreeg ik te horen dat ik 40 dollar moest betalen omdat ik de enige was. Dan maar met de chickenbus naar de grens en daar verder kijken.
Het was weer een gedoe bij de grens. de n wil een dollar voor een papiertje dat je moet invullen, de nader wil 12 dollar omdat jet het land verlaat, dan weer iemand die gemeentebelasting wil van 1 dollar en tot slot de douane van Costa Rica die wil dat je een uitreis ticket koopt om het land te verlaten.
Wordt je naar buiten gestuurd, waar een dame van een busorganisatei al staat te wuiven om je een kaartje te verkopen naar Managua (nicaragua) voor 25 dollar, die dan wel een jaar geldig is.  Tenslotte 12 dollar voor de bus naar San Jose. En dat allemaal terwijl er weer een andere geldsoort is, colonas, waarvan je er 500 krijgt voor 1 dollar.

Het wordt bijna teveel voor een oude man.
Uiteindelijk redelijk op tijd in Alajuela, vlak bij het vliegveld, waar ik morgenavond carly ophaal.

17 februari

Vandaag wat gewandeld, het is warm. Het is een mooie omgeving, maar ik krijg sowieso de indruk dat Costa Rica schones en beter onderhouden is dan de andere landen in midden amerika. Het is ook wel een stuk duurder, vooral als je uit het goedkoopst land, Nicaragua komt.

groeten       tot................

fotos 32e verslag terug naar route / zurck nach route / back to route Home-Index