verslag  30

datum 20 januari    temperatuur : 24
fietsen  8500 km - Trein 1200 - Bus 3675 - Liften 428 - vliegen 2000 - boot 75
standplaats : San Miguel

 fotos 30e verslag

 

27 januari

De laatste dag in Antigua nog even op het plein gezeten. Ik had de dag ervoor van iemand gehoord dat het in Guatamala verboden was om iemand anders te vragen waarop hij/zij ging stemmen met de komende verkiezingen. Dat kon op gevangeisstraf uitdraaien. Ik geloofde dat niet en toen ik op het plein zat zag ik een leraar spaans die ik eerder had gesproken en vroeg hem of dat waar was. Hij keek even om zich heen en gaf toe dat dat inderdaad zo was.......

Verder vroeg hij mij of ik hem kon helpen. Hij had een probleem met zijn ogen, dat liet hij ook zien, en zijn oogdruppels waren op. ( hij had een leeg flesje). Hij had nog wel wat geld maar niet genoeg en of ik...  Ik kon zien dat hij zich eigenlijk schaamde om het te vragen, dus ik ging met hem naar de pharmaci en gaf hem geld.
Het blijft moeilijk dit soort dingen.

28 januari

In de ochtend om 8 uur met de shuttle naar El Salvador. De grens ging goed, zowel met het verlaten van Guatamala als met het binnengaan van El Salvador.
Ik stapte onderweg uit om met de chickenbus verder te gaan naar Conception de Ataco. Rond half vier 's middags was ik in het goede hotel. Althans dat dacht ik. Toen de prijs hoger was dan dat ik op internet had gereseveerd keek ik de reservering na en het bleek dat ik in het verkeerde hotel zat. Ik was in Hostal Villa Santa Domingo en ik moest zijn in Hostal Terraza Santa Domingo. Na enig over en weer gepraat kon ik wel blijven voor hetzelfde geld als de adere, want het was van dezelfde eigenaar. Het is een leuk hotel met binnentuin en een koude douche.

29 januari

"s Morgens na enig zoeken een ontbijtplek gevonden, want bijna alles was nog gesloten toen ik op was.   En ik was (uiteraard) niet echt vroeg.
Daarna de berg op voor en wandeling om van de omgeving te genieten. Mooie uitzichten over de omgeving en uiteindelijk m.b.v. een jonegn en later een man de weg terug naar het dorp gevonden.
Toen ik het dorp inging vroegen 3 mannen die stonden te praten wat ik gedan had en vroegen me of ik geen "bandidos"gezien had. Volgens hun kwamen die nog wel eens voor.
Nou ja ik had ze in ieder geval niet gezien.

's Middags nog even door het dorp gekuierd en wat gekletst met een man die een nederlander die in de buurt werkte 4 keer had getrouwd met verschillende vrouwen. Hij sprak redelijk goed engels, anders had ik er denk ik niets van begrepen.

30 januari

Vandaag met een engelsman, Richard, naar een ander dorp geweest, Juayua, spreek uit goejajoea, een erg toeristisch dorp, maar met mooie watervallen in de buurt. Na een flinke wandeling naar beneden, kwamen we inderdaad bij een aantal mooie watervallen waar je ook kon zwemmen als je dat wilde en tegen de kou kon. Rustig aan weer naar boven lopen, het was een redelijke klim, en in het dorp wat eten en drinken en een beetje rondkijken. 3 meisjes in de kerk die ik op de foto probeerde te zetten en mij toen om geld vroegen om te eten hadden uiteindelijk de grootste lol om mij te ontlopen omdat ik foto's wilde nemen. Ik heb ze  uiteindelijk  maar een ijsje gegeven omdat ze mij niet echt hongerig leken. Maar ze konden met een uitgestreken gezicht  zeggen dat ze niet hadden gegeten.

31 januari

Nog een  dag een beetje rondgewandeld. Het was erg druk in het dorp vanwege de zondag en de vele toeristen die ook eeen beetje rondliepen. Veel meer is er in zo'n dorp niet te doen en iedereen vindt het best.

1 februari

een rustige dag met een wandelingetje en een beetje lezen, eten en drinken.
Vakantie is niet altijd spannend als je zo lang weg bent, maar het is wel aardig om een plaats een klein beetje te leren kennen

2 februari

Op weg naar suchitoto met de chikenbus. De eerste bus ging prima, de tweede viel bijna uit elkaar van ellende maar redd het toch nog tot de derde bus, die er wer gewoon goed uitzag.
Het hotel had een kamer beschikbaar en na enig handgeklap werd er een redelijke prijs vastgesteld.
Het hotel wordt gerund door 2 brooers die in hun ouderlijk huis het hotel zijn begonnen. Een beetje kletsen, een beetje op straat zitten en met iedereen een praatje maken. zo gaan de dagen vanzelf voorbij.

3 februari

De dag begonnen met koffie en een ontbijtje. Zat niet bij de prijs in, maar ja, hun gingen toch eten dus ... eet maar mee.
een flinke wandeling naar het meer wat bij de plaats ligt en een siesta afgesloten met een pilsje op het plein en zo was de dag weer bijna voorbij :)

4 februari

De bacon die ik voor bij het ontbijt gekocht  had smaakte goed en het pond ging vlot op met ons driŽen....
En je raadt het al ... een rustig dagje, tijd om weg te gaan

5 februari

Vertrokken naar San Miguel om daar even naar een tandarts te gaan en een boek te kopen. Beide is gelukt.
Een drukke niet veel betekenende stad waar ik morgen weer weg ga naar de kust.
De temperatuur is ondertussen opgelopen tot een graadje of 34, dus ik ga een weekje zwemmen en in de hangmat liggen.

groeten       tot................

fotos 30e verslag terug naar route / zurŁck nach route / back to route Home-Index