verslag  26

datum 07 januari    temperatuur : 28
fietsen  7809 km - Trein 1200 - Bus 1561 - Liften 428 - vliegen 2000
standplaats : Tulum

 fotos 26e verslag

 

1 januari 2016

Naar de kust gegaan waar je flamingo's en ander vliegspul kon zien. Na aan het strand te hebben gezeten en gezwommen hebben we een boot genomen naar de lagune waar de flamingo's waren. Een mooie tocht, hoewel de boot erg snel ging en op zee langs de kust was het dan ook een geklap van jewelste op de golven. Marit vond het uiteindelijk niet zo leuk al die herrie en dat gebonk dus zijn Alya en dens op de terugweg uitgestapt en heebn een taxi genomen naar het beginpunt. 
Een aantal leuke foto's genomen van de vliegvogels.

2 januari zaterdag

Een dag apart doorgebracht. Ieder even zijn/haar eigen gang. Ik heb een koffie gehaald bij de Oxxo en dat rustig op het plein opgedronken. Een boek gekocht, want het laatste wat ik aan het lezen was heb ik in de bus laten liggen die ik vanaf het vliegveld had genomen. Ook weer nieuwe batterijen gekocht want de vorige waren na 5 keer en foto maken leeg.....  Ze hebben hier nergens goeie lithiumbatterijen alleen van die goedkope, meestal uit china.Verder een rustig dagje met een beetje lezen en slapen.
En ....  een bustoer door de stad.

3 januari zondag

Vandaag naar Progreso geweest, een kustplaats niet zo ver van Merida. Lekker gezwommen en aan het strand gezeten. Toch nog verbrand, niet zo erg als Denis Kreeft, maar toch wel rood/bruin.
Met een omweg een toeristische route terug naar het hotel en vanavond een pizza salami gegeten.
morgen gaan we naar een andere plaats, die ik nu alweer vergeten ben.

4 januari maandag

En die plaats was :          Oxkutzcab.
Met zulke namen moet je ze wel vergeten. (hoewel ik met normale namen ook moeite heb :)  ). Een aardig plaatsje met natuurlijk een plein en een prachtige, met blauwe flikkerlampjes getooide ketsboom. Hotel was ok, zwembad erbij, maar helaas REGENDE het!! Ook was het gewoon koud volgens Mexicaanse begrippen, en volgens ons ook midden in de nacht.

Ook even de dokter bezocht want ik had last van uitslag, ik dacht van de muggen. De dokter dacht dat het een allergische reactie ergens op was en ook vanwege muskieten. Een pillenkuurtje en een zalfje brachten de dag erop al verlichting en nu (7 januari) ben ik het meeste kwijt en lijkt het voorbij.

5 januari dinsdag

Vandaag Uxmal  bezocht, een andere hoop "oude stenen", Marit kan het ook al zeggen..., een Maya ruine dus. Deze was voor het grootste deel gerenoveerd en zeer de moeite waard om te bekijken. Een grote verscheidenheid van gebouwen en pleinen. ( zie : uxmal ).
Het was wel een heel geklim, want je kon bovenop een piramide klimmen en aangezien Marit geen enkele trap zomaar kan passeren, moest ook zij klimmen. Haar benen moesten tot ongeveer haar nek omhoog, maar met een beetje hulp kwam ze er. Ook lukte het Denis om samen met haar in de draagzak veilig beneden te komen.

6 januari woensdag 

eerst even van kamer wisselen, want Alya's hoofd werd nat in de nacht en er bleek een lekkage te zijn precies boven haar.

Een rondrit langs 3 cenotes, grotten gevuld met water, waar je lekker kon zwemmen. Met een paard voor een klein treinwagonnetje gingen we de bush bush in. Bij een tegenligger even uitstappen en het treintje van de rails tillen om de ander te laten passeren.
Verder nog een grote grot bezocht o.l.v. een gids.

Na een bezoek aan de kapper van Denis en ik om de haren te millimeteren was de dag weer zo goed als voorbij.
 

7 januari donderdag       

Het schiet al weer op. Vandaag gaan we naar Tulum, waar ik in een hostel ga tot zondag en de anderen in een luxe resort om even een paar dagen alleen te relaxen. Morgen zien we elkaar nog wel om hier een mayaruine te bekijken en aan het strand te liggen.
Het hostel ziet er aardig uit, er zijn flink wat mensen, meest jongeren.
Voor morgenochtend heb ik "eggs and bacon" gekocht. Toen ik benden in de gemeenschappelijke ruimte zat zag ik dat het ontbijt bij de overnachting was inbegrepen dus ik kan me klem eten.

groeten       tot................

fotos 26e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index