verslag  25

datum 31 december     temperatuur : 31-33
fietsen  7809 km - Trein 1200 - Bus 1561 - Liften 428 - vliegen 2000
standplaats : Merida

 fotos 25e verslag

 

tot 27 dcember vertrek Acapulco naar  Cancun

In  Acapulco werd het steeds drukker vanwege de mexicanen die ook vakantie hadden. Er waren een aantal culturele aktiviteiten op het marktplein, waar het sowieso wel aardig was om de warmte bij een pilsje op een terras te lijf te gaan. Elke dag wel een siësta op het heest van de dag om dan rond 4 - 5 uur ergens wat te eten. 'S avonds dan even kijen bij de punt boven op de berg waar altijd wel wat te doen was. Muziek, zonsondergang kijken of gewoon even zitten.
Op de laatste dag nog een leuke middag met Gabriël, een mexicaanse die naast me zat op het marktplein. Dan merk je hoe lastig het is als je de taal niet spreekt.  We haaden een gesprek over van alles en nog wat, politiek, opvoeding ( ze heeft 3 grotere kinderen) en algemene dingen, bijvoorbeeld corruptie, en dat ging met handen en voeten.

Maar goed we hebben over een jaar weer afgesproken op het plein, zij heeft dan Engels geleerd en ik Spaans.......:)

27 december

Een taxi genomen naar het vliegveld en daar het vliegtuig genomen naar Mexico-stad. Een korte vlucht, 400 km, die met een grote bocht over de stad eindigde waarbij de stad maar vooral de smog goed te zien was.
Van Mexico-stad naar Cancun duurde wat langer, 1600 km, en was in ieder geval op tijd.
Alya, Denis en Marit stonden op het vliegvel, maar ik had ze niet gezien en had de bus naar het hotel genomen. Ik had net een biertje betseld in het restaurant er tegenover toen ze er al aankwamen.
Helemaal leuk natuurlijk, maar vanwege de vermoeidheid, vooral van hun na zo'n lange reis, was het op tijd slapen. Tenminste dat was de bedoeling. Marit was door o.a. het tijdsverschik toch wat van slag en was midden in de nacht erg vrolijk.

Wij wat minder maar dat vond zij niet zo interessant.

28 december

Na 's morgens naar de kust te zijn gegaan en te hebben ontbeten ging het richting Izamal waar we een hotel voor 3 nachten hadden. Mooi zwembad  erbij en een leuk stadje dus we hebben ons die dag wel vermaakt.

29 december

Na een heel gede nachtrust van iedereen hebben we rustig ontbeten, zijn de stad ingegaan en hebben het klooster  en de pleintjes bekeken die de spanjaarden hebben aangelegd.
DE mensen die we spraken, oa. een toeristenpolitieagent, waren echte Maya's, waar ze dan ook trots op waren. "100 procent Maya" kwam er snel uit en dan een visie op de spanjaarden van die tijd.

'S avonds in een aanbevolen restaurant gegeten wat geen succes was. Het eten viel enorm tegen dus we werden de vlgende morgen bijna honerig wakker. Alya en ik hebben 's avonds nog een lichtshow en een presentatie gezien van de geschiedenis vande stad en streek.

30 december

Vandaag stond Chichén Itzá op het programma, een overblijfsel van een grote Mayastad.
Erg indrukwekkend waren alle gebouwen of wat er nog van over was. (zie foto's en website)
Wel uiteraard erg toeristisch en dus druk.
's Middags weer lekker in en bij het zwembad gezeten na een vergeefse jacht op geroosterde kip. En dus als alernatief broodjes kaas en tonijn gegeten. Ik lig nu op bed te typen en de jeugd is de stad in om rond te kijken.

31 december

Na een langzame start vertrokken naar Merida. Niet zo ver weg en het hotel vinden ging uiteindelijk ook wel goed. even de stad in en een rondrit met een bus gemaakt. Oudejaarsavond wordt rustig doorgebracht want de festiviteiten zijn in restaurants e.d. , waarvoor je moest reserveren. Even slaap inhalen dus....  

De komende dagen wat uitstapjes naar binnenland en de kust dus we vermaken ons wel.

IEDEREEN EEN GOED 2016 TOEGEWENST !!!!  MAAK ER WAT VAN, HET MEESTE BEPAAL JE ZELF...................

groeten       tot................

fotos 25e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index