verslag  23

datum 15 december     temperatuur : 31
kilometerstand  7809 km  Trein 1200 km Bus 1460 km Liften 428 km
standplaats : Acapulco

 fotos 23e verslag

 

11 december

De bus bleek 100 km te zijn, waarvan ik 18 heb gelift omdat de bus net wag was en ik 3 uur zou moeten wachten. En de prijs van een (andere) bus onderweg was maar liefst 47 pesos dus een flinke hap uit het budget.
Heb in Manzanillo, waar ik nu ben, een goede rugzak gekocht bij de Walmart en kan met weinig gewicht op reis.
:)  Nu nog een hoed, want ... ja hoor, mijn pet ligt nog in de bus.
Zit in een luxe hotel in een afgeprijsde kamer, promocion por favor.

12 december

Vandaag was laatste dag van Maria Goedeloep (of zoiets). Gisterenavond zat de kerk al bomvol en was er een kleine processie, maar vanmorgen om 5 uur was er flinke optocht door de straat waar mijn kamer op uit keek. Vuurwerk, muziek en dans moest de devotie uitbeelden.
Na koffie en ontbijt met de bus naar Tecamon. Dat was de bedoeling. Op mijn vraag of de bus naar tecamon ging zei de chauffeur SI, ik wees op de bus waar ik in stond en hij in zat en hij zei SI.

Ok, op weg door de hele stad maar wel richting de weg naar Tecamon. Ik zat op een gegeven moment alleen in de bus en hij stopte en vroeg waar ik heen wilde... ?? Ik zei naar Tec enz. en toen zei hij dat ik er bij de busterminal uit had gemoeten. op dat moment wilde ik dat mijn spaans veel beter was zodat hij verstond dat ik hem een klo..... vond.
Afijn met een andere bus terug en in de terminal heb ik een kaartje gekocht, niet naar Te enz.  maar naar lazaro Cardenas, 340 km verder.

Onderweg zag ik dat ik niet de verkeerde keus had gemaakt met mijn fiets, want de weg langs de kust was vreselijk klimmen en dalen geweest. Wel weer een mooie omgeving en hele mooie stille stranden, maar daar kon ik rustig op mijn ko.. zittend van genieten.
Hier weer 2 of meer nachtjes blijven en dan op weg naar Acapulco.

Als ik met deze snelheid doorga ben ik voor nieuwjaar in nederland :)

13 december

Lazaro Cardenas is een havenstad en verder winkels,restaurants, winkels en restaurants. Verder is er niets te doen of echt te bezichtigen. Volgens een Fin waar ik wat mee zat te drinken, hij werkte in de haven om 22 containerkranen te bouwen, was er ook echt niks.

Kerstmis komt er in volle vaart aan, met op straat een enorme kolerezooi van, ik denk uit China geimporteerde flikkerende kaarsjes, lichtjes, madonna's, christusbeelden en alles wat je nodig hebt om Kerst te vieren. Het zal mij benieuwen als het echt kerst is. Met het geloof wat hier is moet het wel heel wat worden. Ik zal het zien in Acapulco.

14 december

Vanmorgen besloten om verder te gaan met als stop ixtapa, een badplaats gefinancierd door de overheid in 1970. Er is ook niet veel anders dan grote hotels aan een mooie baai met een mooi starnd. Daar heb ik 3 uur gezeten in een gehuurde stoel. Er was nl. een jongen in een bar die op mijn vraag naar een normaal betaalbaar hotel zei dat ik wel in zijn huis kon slapen. Hij zei dat ik wel tot 8 uur moest wachten, want dan was hij klaar met zijn werk. Echter na 3 uur an het starnd en nog dik 4 uur te gaan vond ik het genoeg en heb de bus gepakt naar Zihuatanejo, een stukje vederop.

Daar een normaal betaalbaar hotelletje gevonden waar ik morgen vertrek naar Acapulco. Op internet heb ik een hotel gevonden die een goedkope kamer heeft en ook voor ongeveer 14 dagen. Want ja het is natuurlijk wel kersttijd en veel is al volgeboekt.
Ik blijf daar tot 27 december en vlieg dan naar Cancun waar Alya en Denis een lastminute hebben geboekt. Details komen nog.  Toch mijn route weer aanpassen want ik had Cancun al doorgestreept. Maar zo kom ik mooi ook nog door Belize en een ander deel van Guatemala.

Het is wel een boel gezoek op internet om uit vinden wat de beste en goedkoopste manier van reizen is. Bus of vliegen. Mexico is een erg groot land.....

15 december

Uiteindelijk toch niet in het hotel wat ik op internet had gezien. was veel duurder en ze wilden niet naar beneden met de prijs. Dus na een reis van zo'n 4 uur met de bus, stopplaatsen genoeg onderweg, een ander hotel om de hoek gevonden die wel de prijs met 1/3 naar beneden deden vanwege het aantal dagen.
Acapulco is groot en druk, maar dat was te verwachten. Maar eens even de omgeving verkennen en dan gaan de dagen vanzelf om denk ik.
27 december vlieg ik naar Cancun waar het reisburo Assen uit Emmen overnachtingen heeft gereserveerd voor  3 volwasenen en een kind.

Cultuur snuiven en chillen zal het devies zijn.

groeten       tot................

fotos 23e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index