verslag  22

datum 9 december     temperatuur : 31
kilometerstand  7845 km  Trein 1200 km Bus 700 km Liften 410 km
standplaats : melaque

 fotos 22e verslag

 

 6 december

Overdag over de boulevard gewandeld en alle aktiviteiten bekeken die er waren. O.a. een verkooptentoonstelling van amateurkunstenaars, vooral amerikanen die hun spullen aan de man probeerden te brengen. Ook was er een veiling, voor welk doel heb ik niet meegekregen.

En toen ..... het is hier in mexico tot 12 december een heilige periode vanwege de verschijning van Maria.

Dus tegen de avond naar de kathedraal, waar proccesies plaatsvonden, eerst mijn mobiel aan de oplader want die was leeg,  toen na 5-6 foto's zei mijn kleine camera : doe het zelf maar, ook leeg. De andere camera dan maar en... ja hoor batterijen leeg.
*%%$**...GRR..@#(*&.......

7 december

6 uur op dacht ik, maar toen ik na het douchen nog eens keek bleek het een uur vroeger te zijn. Het was ook nog wat donker dus nog maar even plat. Kom ik beneden, zeg ik tegen de man van het hostel dat zijn klok een uur voor loopt, blijkt het wintertijd te zijn in de tijdzone waar ik nu zit. Was ik dus wel op tijd wakker geworden.
Maar goed, eten en vertrekken. De eerste 20 km gingen prima, beetje klimmen en dalen, maar ik wist dat na de 20km. de weg 700 meter omhoog ging met 7-9 procent dus de duim uit het vet en heen en weer zwaaien met dat ding.

Er stopt een van (truck) en die neemt me mee. Hij moest pakketjes afleveren en ging over de bult. Op een gegeven moment zei ik tegen hem, toen hij stopte om iets af te leveren, dat ik als hij terug op de weg was er wel weer vanaf wilde. ( ik zat achter op de truck, in de bak). of hij verstond me niet of hij dacht ik stop als ik wil, maar hij ging maar door. Uiteindelijk in een dorp 100 km verder kon ik eraf. Achteraf bleek het nog niet zo slecht, want de weg die we gehad hadden ging door een redelijk verlaten berggebied. Daarna moest ik nog ongeveer 25 km. fiesten om weer bij de kust te komen en een hotel te vinden.

Verder lijkt het of ik de waterpokken heb. Er zijn ontzettend veel muskieten, hele kleintjes, en als die prikken komt er een blaasje met vocht op de plek. Dat gaat uiteraard  open en vormt een korstje. Ik heb zalf gehaal om het niet te laten ontsteken en moet het steeds weer gebruiken omdat die krengen door blijven gaan. 

Zelfs de mexicanen klagen er over, en ook over de warmte in deze tijd.
De warmte is ook de reden dat de walvissen die normaal in deze tijd hier voor de kust zitten er niet zijn. Het water is nog te warm.

8 december

Op tijd weg uit een nietszeggend plaatsje, Perula, verder langs de kust.
Ik heb echter het idee dat de pijp langzam uit gaat. Het fietsen gaat zwaar, het is broeierig warm en het is klimmen en dalen.
Ik denk er al aan om de bus naar Acapulco te nemen en daar ergens langere tijd te blijven.
Stoppen met reizen wil ik nog niet, maar ik denk aan een andere manier. moet maar even zien hoe het gaat, eerst maar richting Acapulco en dan even nadenken.

Dat is de stand van vandaag, maar ja elke dag is een andere......

Zit nu in San Patricio voor 2 of 3 nachten na 30 km fietsen en een lift van 40 km.

9-10 december

Vandaag verder de gedachten laten gaan. Op internet gekeken naar de mogelijkheid om fiets naar Nederland te verschepen. Eerste prijsopgave die ik zag was rond 800 euro, dus niet echt aantrekkelijk. Een email naar UPS bracht als antwoord: wij kunnen dit niet vervoeren omdat het persoonlijke spullen zijn. ?????

Na wat gepraat met een Canadees koppel dacht ik ineens aan de mogelijkheid om de fiets ergens te stallen en hem later op te halen en in het vliegtuig mee te nemen. Bob en Cindy huren hier een huis en boden aan de fiets bij hun te stallen.
Na nog eens nagedacht te hebben en op internet vluchten te zoeken om via hier naar Nederland te komen en wat gereken en gedoe heb ik besloten mijn fiets hier in Malaque te laten en rond april of zoiets, vroeger of later weer op te halen.

Dus de spullen uitgezocht die ik mee wil nemen, een kleine rugtas vol, en de rest in de tassen op de fiets en die naar hun huis gebracht.
Het voelt wel een beetje als een nederlaag maar ik denk dat het een goede keus is.
ook wel weer spannend hoe het reizen nu zal gaan. Morgen eerst de lokale bus naar Manzanilla, 70 km verder voor 90 eurocent, daar een andere, iets grotere rugzak kopen en dan verder zien. Lokale bussen, liften wat er zich maar aanbied.

Foto's zijn er niet deze keer, volgende keer beter.

groeten       tot................

fotos 21e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index