verslag  21

datum 5 december     temperatuur : 31
kilometerstand  7718 km  Trein 1200 km Bus 700 km Liften 310 km
standplaats : Puerto Vallerta

 

 fotos 21e verslag

 

 23 november tot 3 december

nou die gratis tv's gingen de 2e dag ook nog door. Het blijkt dat er een wisseling van tv signaal komt EN er komen verkiezingen dus iemand is erg gul.

Ik heb het zomaar 2 weken volgehouden. Bijna elke dag een paar uurtjes naar het strand, even egaal bij bruinen, wat aardig gelukt is. Ook met de vriendin van de bareigenaar, Carly, naar het fort geweest en naar de krokodillenfarm. Zij was er ook voor een korte periode en wilde wat dingen zien.
Verder kwam Pierre aanwaaien, een 40 jarige panamees die aan het reizen was. We zijn tegelijkertijd in San Salvador als het goed is en zullen elkaar daar treffen.

Vanmorgen vertrokken rond 9.30 uur na ontbijt en koffie. Het was meteen een flinke dag met veel heuvels. Maar goed na 70 km zit ik in La Var en morgen op weg naar Puerto Vallarde.

Het is wel een mooie weg die de kust zo ongeveer volgt.

4 december

Een dag met weinig km. Ongeveer 50 maar wel stevige  heuvels. Ik zit san Francisco (mexico), een badplaats met oudere amerikanen en jonge hippies op blote voeten en met tattoos. Weing echt sfeer. Maar goed morgen kom ik in Puerto Vallarte, dat is nog 40 km met weer flink heuvelop de eerste 25 km. Ik heb al een hostel geboekt dus slaapplek is aanwezig.

5 december

Om 7.35 uur stond ik al te liften. De weg ging omhoog met stukken van 7-8 en 9 % en daar had ik niet zoveel zin in.
David en Minerva, een jong stel namen me mee over de heuvel tot bij een restaurant van een vriend waar we lekker hebben ontbeten. Voor de zoveelste maal mocht ik niet betalen...
Toen verder op de fiets de laatste 20 km over een vlakke maar drukke weg de stad in.
Het is een erg toeristische stad met veel winkeltjes bars restaurants enz.. Het strand vind ik 3 keer niks, een hoop keien en erg grof zand.
Het hostel is redelijk, vooral voor een prijs van 9 euro per nacht.

Morgen nog even rond kijken en dan maar zien of ik het ritme weer te pakken krijg richting zuiden.

groeten       tot................

fotos 21e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index