verslag  20

datum 24 november     temperatuur : 32
kilometerstand  7532 km  Trein 1200 km Bus 700 km Liften 270 km
standplaats : san blas

 

 fotos 20e verslag

 

 14-23 november

De afstand tussen de hotels richting Puerto Vallarte was toch wat groter dan gedacht en dus waren de dagtochten flink. Gecombineerd met de temperatuur en bergen was het weer flink werken. Omgeving was in ieder geval erg mooi. 1 dag toch maar een lift meegepakt, een jongen kwam speciaal terug om te vragen of ik een lift wilde. Hij had me waarschijnlijk met mijn duim omhoog zien staan. Hij studeerde, leerde een beetje engels buiten de studie om, was 26, had een vrouw van 21 en een kind van 3 en was ook nog boer met 50 koeien. Die komt er wel. Ik ben alleen zijn emailadres kwijtgeraakt dus das jammer als hij op een email zit te wachten.

Ik zag op de kaart dat ik iets eerder naar de kust kon dan bij Puerto Vallarte, dus zit ik nu in San Blas aan de tap mijn verslag te typen. Ik wou eerst aan het strand in een hutje, maar het enige wat hij had was een oud ding, net niet aan het strand. Zelfs voor 200 pesos wilde ik er niet in. Op het marktplein heb ik een kamer gevonden, bed, bad en airco en die heb ik voor 2 weken gehuurd. Dit weekend was het wat rumoerig omdat vrijdag de dag van de Revolutie gevierd werd met parade, muziek en dans maar als je dan direct op het centrale plein zit is dat wel weer leuk.

Verder is er een kok die wel heel lekker kookt dus wat betreft mijn gewicht komt dat wel goed.

Het enige nadeel was dat er dit weekend ook een motortreffen in het dorp was en dat bracht een kolereherrie met zich mee ,en heel veel zwaarbewapende politie. Die waren overdag goed in het zicht maar 3 gasten vonden het nodig om tot 6 uur ´s morgens met hun motor op het plein te moeten staan en de motoren alle geluid te laten maken wat maar mogelijk was.

De politie en militairen waren toen niet te zien. Waarschijnlijk heeft het ook te maken met de vergoeding die de politie krijgt.....

Op maandag was er een aktie met gratis homeopatiche geneesmiddelen en consult op het plein wat 's avonds gevolgd werd met een muzikaal optreden van 3 mannen, waarvan de gitarist er helemaal voor ging tijdens nummers van Santana en andere gitaarvirtuosen. Ik vond hem echt goed en zat met een paar anderen taco's etend vooraan. Hun optreden werd gevolgd door een circusgroep van ongeveer 15 personen die muziek maakten en allemaal verkleed waren en op stelten liepen.

filmpje afspelen

Verder is het oppassen dat ik niet te lang bij al die amerikanen in de bar hang. Het is wel leuk om de kleine gemenschap te zien die hier woont, sommigen het hele jaar anderen in de winter. Ons kent ons en ik hoor al sappige verhalen als ik op het strand weer eens met een "gringo" aan de praat raak.

Het strand is lekker en het water warn en lupa maakt lekkere hapjes en heeft goeie muziek. Wat wil een mens meer, dus ik heb goede hoop op 2 weken "rust".

groeten       tot................

laatste nieuws is dat er hier gratis digitale tv's worden uitgedeeld in het dorp. het blijft een verrassend land.

fotos 20e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index