verslag  19

datum 13 november     temperatuur : 32
kilometerstand  7195 km  Trein 1200 km Bus 700 km
standplaats : mazatlan

 fotos 19e verslag

 

 
7-13 november

2 weken is toch wel erg lang als je eigenlijk niets doet. Strand is wel mooi, water is lekker en de stad heb je in een middag wel gezien.

Het ritme is rond 8 uur opstaan, koffie zetten, in de hangmat opdrinken.
Dan ontbijt klaarmaken en in de hangmat opeten. Een beetje Spaans kletsen met het personeel wat loopt te werken en dan een douche.
Vervolgens toch wel zo'n 400 meter naar het strand lopen, niet alles kan meezitten, en daar zwemmen, zonnen, zwemmen en zonnen. Een vervelend gedoe maar iemand moet het doen.
Vervolgens naar de "suite" terug en eens kijken wat ik als lunch zal gebruiken.
Boodschappen doen in de super, ook toch 150 meter. Dan is het tijd voor een kleine siesta en gaan de oogjes even dicht.
Voor de avond is het probleem : maak ik zelf eten of ga ik naar een restaurant.
Eerst even de ondergaande zon bekijken op het strand en dan eten.
Na een kop koffie wordt het dan langzaam tijd om op bed te gaan liggen, wat muziek te luisteren, kijken of er email is en dan langzaam de oogjes toe te doen, want er wacht en nieuwe drukke dag.
Nog maar 7000 km. en dan zit het er gelukkig op. :)
 
"s morgens een keer met het bakken van een eitje liep het vocht wel erg makkelijk uit het ei. Het stonk ook als de neten en er bleek al een behoorlijk ontwikkeld kuiken in te zitten. Heb ik dat ook eens meegemaakt...........

Verder heeft de kamermevrouw een stuk stof wat ik had gekocht in elkaar genaaid tot een lakenzak. Als ik dan in de hangmat ligof in een wat twijfelachtig hotel kan ik daar mooi in kruipen.

Er wordt veel gebouwd in Mazatlan en het is toch wel een drukke badplaats met veel amerikanen die hier de winter doorbrengen. Men is ook erg bezig om het aanzien van de boulevard te verbeteren. Het wordt toch wel beter dan Scheveninegn denk ik.

Maar ondertussen vind ik 2 weken echt te lang dus ik stap morgen weer op de fiets en ga naar Puevrto Vallarta, verderop aan de kust. Daar blijf ik weer een week denk ik, of misshien wel langer en zo hop ik langzaam en rustig naar het Zuiden.

Mijn bagage opnieuw ingepakt omdat de tent weg is enzo, en het lijkt heel goed. Niet meer een dikke gevulde plunjebaal achterop en qua gewicht is het ook leuker.

Nou, morgen even een iets langere tour om bij en hotel te komen en daarna kunnen de afstanden wat korter. Het gaat warm worden, tot 33 graden, maar hopelijk is het aan de kust redelijk uit te houden.

groeten       tot................

fotos 19e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index