verslag  18

datum 6 november     temperatuur : 33
kilometerstand  7170 km  Trein 1200 km Bus 700 km Liften 250 km?
standplaats : mazatlan

 fotos 18e verslag

 

 
29 oktober

Zag gisterenavond toen ik op bed lag dat er een grote spiegel aan het plafond zat......  Spannend hoor :)
Vroeg vertrokken ivm de warmte en ook weer vroeg een hotel opgezocht in Salvador Alvarado.
Blijf hier 2 nachten en ga dan verder om eindelijk een beetje bij de kust te komen.

30 oktober

In het hotel wordt nog gebouwd en ik hoorde vanmorgen om 5.30 uur iemand gereedschap "neerleggen ", ik was even bang dat er direct gebeiteld zou gaan worden maar dat viel mee.
Een kop koffie gedronken bij d Oxxo, een winkelketen bij een benzinestation en toen door de stad gelopen om een ontbijtje te zoeken waar ik een beetje zin in had.
Kort naar binnen in het "Casa del Culturas" en toen lekker ontbeten.

Terug in het hotel kwam ik bij de receptie aan de praat met de eigenaar en zijn vrouw en kinderen en stelde hij voor om in de auto naar Mocorito te gaan, een dorp even buiten de stad.
Het was een oud en erg mooi dorp wat de moeite waard was. Hij wist ook een boel over de geschiedenis te vertellen.

31 oktober

Weer een keer op tijd vertrokken. Het is (ook weer) een lange weg, de trans american highway, nr. 15. Het is al mooi warm en ik stopte dan ook op tijd in Pericos, waar ik een "hotel" in een wat andere uitvoering vond. Ik dacht eerst dat het garageboxen waren, maar er bleek een heus ed in te staan en er was een douche en een toilet, dus moest het l een hotelkamer zijn. Een raam kon er niet meer vanaf maar misschien is dat wel om de warmte tegen te houden.

1 november

Ook in Caliacan (of culiacan)  had ik voor 2 nachten geboekt. onderweg er naar toe haalde ik een fietser in die even later naast me kwam rijden. De man, Carlo, trainde vanwege zijn knien, en wilde natuurlijk alles weten. Hij nodigde mij uit om bij hem thuis te eten. Eerst gingen we bij het huis van zijn vader langs waar broers, zusters en neven waren. Alles in mijn beste Spaans, wat nog steeds niet erg best is.
Hij belde zijn vrouw en we gingen naar zijn huis. Zijn vrouw was er niet, alleen een dochter maar die kwam niet uit haar kamer...
We hebben in ieder geval een lekker stuk zalm gegeten en daarna fietste ik achter zijn auto aan naar een hotel bij het centrum van de stad.
Tegen de avond kwam ik bij een soort parkje waar een eettent was met een muzikant die een orgel speelde. De mensen gingen aan het dansen wat een mooi gezicht was. Een beetje terug in de tijd leek het op. Een wat oudere man, keurige geperste broek, overhemd met stropdas maakte een soort buiginkje voor een vrouw en vroeg haar ten dans. Aankiken deden ze elkaar nauwelijks tijdens het "dansen" maar het was mooi om te zien.
Volgens internet is (was) Caliacan de stad met de hoogste criminaliteit dus ik was bijna voor het donker binnen :).

2 november

Een flinke wandeling door de stad gemaakt en uiteraard de kerk bezocht. Op straat stonden de uitstallingen van de "dag van de dood" ( al dia del muerte). Op deze dag op 1 november gaan een boel mensen naar het kerkhof met eten en drinken en vooral veel bloemen. Ze maken er een gezellige dag van en herdenken vooral de kinderen die zijn overleden.
Op straat stonden ook protestborden tegen de justitie, vanwege de vele moorden in Mexico en in de stad.
Het is hier nog niet wat het zijn moet, hoewel ik tot nu toe van geweld niets heb gemerkt. Wel wordt ik door mexicanen gewaarschuwd om op te passen. Niet op mijn kleinkinderen maar voor zakkemrollers en ander gespuis.

3 november

Onderweg tijdens een bezoek aan de plaatselijke supermarkt heb ik dan toch maar mijn tent, slaapzak en kooktoestel weggeven. Ik zat met een paar jongens en een man te praten en de man had wel belangstelling voor de tent, kon zijn zoontje mooi aan het strand me spelen. Ik heb de tent og niet gebruikt in Mexico en ik denk dat dat ik hem ook niet zou gaan gebruiken, Het scheelt in ieder geval een paar kilo's.
Onder  veel belangstelling heb ik hem laten zie hoe hij de tent moest opzetten.
Na enige tijd fietsen vond ik het wel genoeg, 70 km gedaan in de  warmte.... , en vroeg ik waar een hotel was. Dat bleek nog 30 km verder te zijn !! Tentje opzetten kon ik natuurlijk vergeten en dus stond in El Espinal de km. teller op 103 km.
Het motel leek weer verdacht veel op garageboxen, maar een man zei dat ernaast het hotel was. Na einge tijd gewacht te hebben op La Muchacha, het meisje van het hotel bood hij mij aan om zijn kamer te nemen, n van de garageboxen. Hij veegde nog even de vloer een beetje aan trok de deken recht en ik kon erin voor de helft van de prijs van het hotel.
Helaas voor hem vond ik het niet zo aantrekkelijk.
De kamer in het hotel was groot en uitgevoerd met een grote keuken en nog een andere kamer.
s Nacht naar het toilet en daar zat en flinke, volgens mij, kakkerlak in de wasbak. De beestjes beginnen een beetje meer te komen nu het warmer wordt en ik naar het zuiden ga.
Ook dat is weer even wennen.

4 november

EINDELIJK met mijn voeten in de Stille Oceaan gestaan. In Celestino Gazca Villasenor, of all places, waar ik nu in een hotel zit na een korte trip. Op 75 km afstand van Mazatlan. kijken of ik morgen daar kom.

5 november

Om kwart voor zeven zat ik al op de fiets. Na een nacht met veel geborrel in de waterleiding en het langzaam vollopen van de stortbak van de wc.
Het fietsen ging lekker en ik was al om 12 uur 80 km. verder in Mazatlan. Het hostel wat ik in gedachten had kon ik niet vinden dus in een ander hotel beland en voor 2 nachten geboekt.
Eerst even rondkijken of ik iets anders vind.
Het is een drukke badplaats waar half amerika rondloopt. In de stad kan je het misschienvergelijken met het Kurhaus in Scheveningen, het heeft nog wel iets maar veel is het niet meer. (sorry scheveningen).
Buiten de stad staan grote nieuwe hotels voor de (vooral) amerikanen.

6 november

Het is dan toch raak, het rommelt in de buik en ik moet niet te ver van het hotel gaan om op tijd op het toilet te komen.
Droge crackers en water en rustig aan doen maar.
Heb wel een ander hotel gevonden, kamer met een keuken. Maar weer eens zelf een beetje koken denk ik.

Ik blijf daar 2 weken, beetje an het strand liggen, af en toe wat drinken, eten en dat soort dingen. het valt allemaal niet mee.

groeten       tot................

fotos 18e verslag terug naar route / zurck nach route / back to route Home-Index