verslag  15

datum 17oktober     temperatuur : 30
kilometerstand  6360 km  Trein 1200 km
standplaats : Phoenix

 fotos 15e verslag

 

10 oktober

Vannacht bezoek gehad van de Highway patrol, een agent die even kwam kijken of alles goed was. Geen probleem veerder.

Wel kwam er geleidelijk aan een bergketen dichterbij, of ik dichterbij de berg natuurlijk, en na toch enkele flinke heuvels geslecht te hebben kreeg ik een lift van een navajo familie die me keurig in Flagstaff afzette.
Daar verbaasde ik me er over dat ik toch weer op 2130 meter hoog zat, terwijl ik met de auto toch een flink eind naar beneden ging. De top an de berg was dan ook 100 meter hoger. Toch weer extra blij met de lift..... :)
IK blijf hier 2 nachtjes op de camping en heb al gedoucht, gewassen, boodschappen gedaan en geschoren.

11 oktober

Het is morgen Columbusday , dus het was druk op de camping in Flagstaff. Ik heb een beetje gefietst, geluierd, ik had mijn hangmat opgehangen, geprobeerd een eekhoorn met zilveren staart op de foto te krijgen en even een lekker stuk vlees gehaald met een bakje griekse salade.Toch probeen om er wat kilo's bij te krijgen.
Het is 's nachts nog koud, mar ja op 2100 meter is dat wel normaal.
Ik horde dat het in Phoenix 's avonds om 11 uur nog 35 graen was, dus ik kan daar mijn lol wel op denk ik.

12 oktober

Naar beneden moest de weg gaan en dat ging hij ook. Een hele mooie route door een lange canyon. In Sedona een poos in de schaduw gezeten omdat de temperatuur al hoog was. 1280 meter hoog, volgens de boeken zo'n 20 graden warmer dan in Flagstaff.
Cottonwood ligt op 1010 meter dus ook het laatste stuk tot de camping was vnl. dalen. Er zijn ook wel leuke dagen :)

13 oktober

Op tijd vertrokken om na een kwartier tot de ontdekking te komen dat er een hele lange weg bergop te wachten stond. de man in de winkel waar ik koffie kocht lachte een beetje en zei dat ik wel wat te doen had.
Het bleek dat ik naar 2100 meter moest klimmen en dat op een stuk met hellingen van meer dan 8 procent.
Maar................. ja ja, een andere man die een ontbijtje kwam halen vroeg wat ik deed en vertelde dat de amerikaanse wielerploeg hier trainde en dat het toch wel heftig was. Hij was met een truck dus de vraag was snel gesteld en gelukkig nam hij me mee naar  Jerome een oude mijnstad wasop 1500 meter hoogte.
Een klim in totaal over 20 km en 1100 meter omhoog. Wie nu nog denkt dat ik het maar makkelijk heb !!!


De hoogte en de stijging, hoe donkerder hoe zwaarder....

In Jerome zette hij me af en zei dat de rest wel meeviel. De helling viel wel mee maar het was nog 600 meter stijgen over 11 km.
De duim deed weer wonderen en ik werd over de top afgezet. Zit nu na nog genoeg inspanning in Prescott en ga morgen op weg naar Wickenburg

14 oktober

Opnieuw een lange helling, niet zo steil maar gestaag omhoog. Bijna boven haalde ik net niet en dame uit Californië in die op een ligfiets heel rustig omhoog ging. Op de top ging ik na een praatje verder en zei ging wat eten. Onderweg haalde ze me met een noodvaart weer in, ze ging met gemak dik 60 kilometer naar beneden door de nodige haarspeldbochten. Later zag ik haar weer en terwijl ik op mijn eindje liep ging zij nog rustig de zoveelste heuvelbergklim op en heb ik haar niet weer gezien. Afdalend in de vlakte vanaf de bergpas sloeg de hitte me tegemoet. Wickenburg heb ik niet meer gehaald en heb onderweg bij een bar de tent opgezet.

15 oktober

Richting Phoenix ging de reis verder. Onderweg een oud stadje met wild west gebouwen en uiteindelijk kwam ik in surprise city, een stad voor de "upper class", waar een boel mensen in een golfwagentje rondkarren. Helaas was er geen plaatsje voor mijn tent en ben ik een stuk doorgereden om in een buitenwijk bij het gewone volk te eindigen op een RV camping. De hele nacht was het een rotherrie van van alles en nog wat, en na eerst door mieren, daarna door zandvlooien aangevallen te zijn kwamen 's morgens de muggen even kijken of ik nog lekker smaakte.
 

16 oktober

Maar snel vertrokken naar phoenix waar ik redelijk aan het eind van de morgen aankwam na een vooral warme etappe. In het Hostel, waar ik 3 nachten heb besproken is het goed en ontspannen. Jonge gasten vanuit verschillende delen uit de wereld komen en gaan. 

17 oktober

Mijnbendenbuurman in het stapelbed had vannacht geluk. ik had een beker water tussen het matras en het bed gelemd om 's nachts een slokje te nemen. Toen ik na een plaspauze weer in bed klom kwakte de beker met water naar beneden. Ik hoorde geen commentaar dus het ging goed.
Een uur te vroeg op, want de klok moest weer achteruit, maar het wa een mooie dag. Gisteren had het na een zandstorm geregend dus de temperatuur was lekker.
Als het goed i heb ik vervoer geregeld naar de grens met Mexico, naar Nogales, waar ik op een andere bus moet stappen naar de kust. Guaymas is het doel voor maandag, zodat ik op dinsdagmorgen aan of vlakij de kust wakker wordt. Dan maar eens even kijken wat ik ga doen, fietsen of een 2 weken iets huren en uitrusten. ( als ik dat volhou....) :)

groeten       tot................

fotos 15e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index