verslag  14

datum 10 oktober     temperatuur : 19
kilometerstand  5963 km  Trein 1200 km
standplaats : Flagstaff

 fotos 14e verslag

 

5 oktober

VEEL regen en zelfs sneeuw langs de weg. Afgelopen nacht flink onweer dus het weer is even van slag. ook morgen regen, maar we zitten nu in een motel om het e.e.a. te laten drogen. Morgen verder op weg naar de Grand Canyon waar we in 2,5 dag zullen zijn. Ongeveer 1000 meter klimmen, maar geleidelijk aan dus het zal wel meevallen. Jullie horen het wel weer.

6 oktober

Ook vandaag kwam het met bakken naar beneden en was het aan de frisse kant zullen we maar zeggen. In Kanab hebben we weer een motel genomen want om met dit weer de (nog) natte tent op te zetten was niet echt aantrekkelijk. Claude heeft volgens mij eindelijk zijn betaalkaart geregeld. Hij nam te snel achter elkaar geld op en de bank blokkeerde dan de kaart voor 3 dagen of zoiets. Ik wordt er langzamerhand een beetje gek van. Bij iedere stop probeert hij te pinnen of gaat op internet. En dat duurt nogal lang bij hem.

7 oktober

Op naar Jakobs Lake. Althans dat was de bedoeling. Onderweg kwam er een einde aan het samenreizen na een woordenwisseling. Ik besloot niet verder te gaan met hem en zei hem alleen verder te gaan richting Grand Canyon. Laten we maar zeggen dat we niet bij elkaar pasten......
Ik kreeg kort daarna een lift met een pickup en besloot ook niet meer naar de Grand Canyon te gaan. Het was een heleboel klimwerk om de hele diepe canyon te zien aan de North Rim en ik vond het de inspanning eigenlijk niet waard op dit moment. Ook wilde ik Claude niet meer tegenkomen. Ik was dus veel eerder dan hem boven over de pas, wat een heleboel klimwerk was geweest, en ik ben direct linksaf geslagen de berg af richting Marble Canyon. Dat was een mooie weg door de bergen en over een enorme vlakte. Uiteindelijk heb ik na 90 km. mijn tentje opgezet bij een aantal rotswoningen, die door de settlers, de eerste (westerse) bewoners gemaakt waren. (bewonnbaar waren ze niet meer anders had ik mijnm atje erin gelegd :)  ).
's Nachts een enorme heldere hemel met heel veeel sterren. ook was het niet koud hoewel ik nog op zo'n 1300 meter zit.
 

8 oktober

's Morgens een ontbijtje van oats met banaan en honing, en na bij de benzinepomp water te hebben getankt op weg naar Matble Canyon. Daar is een brug over de canyon, waar de Colorado River doorheen stroomt. de hele canyon verdeelt Arizona in tweeŽn, en je moet hele einden omrijden om er overheen te komen. Bij de brug was een jongedame die met een zender Condors opspoorde. Er zat er 1 onder 1 van de bruggen zijn veren te drogen. Ze vertelde dat ze ook met de vleugels wijd zitten om de ultraviolette stralen van de zon de bacteriŽn te laten doden die op hun veren zitten. Als ze met hun kop in een dood beest zitten te eten komen er natuurlijk allerlei bacteriťn op hun lichaam. Ik hoop dat de foto's een beetje gelukt zijn. Na de brug begon het klimmen, maar dat ging geleidelijk aan en er was zelfs een vriendelijk rugwindje die meeduwde. Ik zit nu in Gap, en sta met mijn tent achter de supermarkt en ga zo eten maken. Het wordt weer een keer Corned Beef Hash, dit keer met rijst. Morgen verder richting Flagstaff.

9 oktober

Vandaag ging eigenlijk wel lekker. Ik slaap bij een oude Tradingpost, onder een afdakje. Regen zal er wel niet komen.

10 oktober

Vannacht bezoek gehad van de Highway patrol, een agent die even kwam kijken of alles goed was. Geen probleem veerder.

Wel kwam er geleidelijk aan een bergketen dichterbij, of ik dichterbij de berg natuurlijk, en na toch enkele flinke heuvels geslecht te hebben kreeg ik een lift van een navajo familie die me keurig in Flagstaff afzette.
Daar verbaasde ik me er over dat ik toch weer op 2130 meter hoog zat, terwijl ik met de auto toch een flink eind naar beneden ging. De top an de berg was dan ook 100 meter hoger. Toch weer extra blij met de lift..... :)
IK blijf hier 2 nachtjes op de camping en heb al gedoucht, gewassen, boodschappen gedaan en geschoren.

groeten       tot................

fotos 14e verslag terug naar route / zurŁck nach route / back to route Home-Index