verslag  13

datum 29 september     temperatuur : 11
kilometerstand  5648 km  Trein 1200 km
standplaats : orderville

 fotos 13e verslag

 

29 september

Op naar salina, een 80 kilometer vanaf Spring City. een mooie weg door de bergen in een breed dal. Meestal lekker naar beneden en een mager zonnetje, dus niet te warm.
Zit nu in een goedkoop motelletje en kan even updaten.

Morgen verder richting Bryce National Park wat nog een 180 km hier vandaan is. Moet in 3 dagen te doen zijn. daar wil ik even blijven en de omgeving bekijken.

30 september

Na afwisselend op de highway en op binnenwegen gefietst te hebben sta ik op een camping in Marysvale.

Onderweg in Elsinore heb ik geluncht in een café waar de lokale bejaarden ook aan het eten waren. Onder begeleiding van een zanger die alle oude liedjes zong werd er gegeten en gedanst. Was mooi om te zien.


1 oktober

Er was een stevige wind en uiteindelijk heb ik ergens langs de weg mijn tent opgezet, een beetje beschut achter een wal.
Ik maakte al aanstalten om plat te gaan toen ik wat hoorde en er bleek een fransman, Claude, met zijn fiets op de weg te staan. Hij heeft ook zijn tent opgezet en was op weg naar Bryce Park. Claude is 68 en woont in Vichy in Frankrijk. Hij was ook in Montreal begonnen en had bijna alles op de fiet gedaan. Hij is op weg naar san Fransisco om van daaruit  naar huis te vliegen.

2 oktober

Gelukkig heeft het niet erg hard geregend, een enkele spetter, want we stonden in een droge rivierbedding. Het was vandaag niet zo ver naar Bryce Canyon Park, maar wel konstant omhoog. Dat ging allemaal nog prima, maar Claude heeft. laten we zeggen, wat meer tijd nodig voor wat hij moet doen dan ik. Uiteindelijk kwamen we bijna in het donker op de camping aan.
Onderweg nog geprobeert of de betaalkaarten van Claude werkten. 1 Was geblokkeert en de andere deed het wel. Maar nadat hij 100 dollar had genomen, meer was niet mogelijk op het apparat, was de volgende 100, wat bij mij wel ging, bij hem niet mogelijk.

Morgen maar weer proberen.

3 oktober

Na een ontbijtje bij de tent even de omgeving bekeken. Het belooft veel. We zijn een eind gaan lopen om bij de grocery store langs te gaan voor voer en bij de Lodge om internet op te gaan. Claude heeft het probleem met zijn betaalkaart en we wilden even checken of die het deed. Maar de ATM machine was buiten werking dus weten we het nog niet zeker.

s'Avonds de zonsondergang bekeken, die wat tegenviel vanwege de wolken.

4 oktober

Vanmorgen vroeg, HALF ZES !! opgestaan om de zonsopgang te zien. Er is een bepaald punt waar je de zon ziet opgaan die dan de rostformaties belicht. Heel erg mooi, iedere minuut is het anders. Een heleboel foto's gemaakt, dus ook een heleboel weg te gooien.

Na het ontbijt hebben we een route gelopen door de canyon. eerst zo'n 240 meter naar beneden en daarna uiteraard wer omhoog. Fantastisch al die verschillende vormen en kleuren.
Claude deed nog een klein rondje nadat we weer boven waren, maar ik vond het wel genoeg.
Morgen gaan we verder richting Grand Canyon. Dat is toch de handigste route voor beiden om verder te gaan. Het plan is om vanaf de Grand canyon via Zion park naar St. George te gaan en dan ga ik 1 of 2 dagen naar Las Vegas met een bus of zoiets en Claude gaat met de fiets naar Las Vegas en dan verder naar San Francisco. Dat denkt hij tenminste op dit moment.

We zien het wel weer....

5 oktober

VEEL regen en zelfs sneeuw langs de weg. Afgelopen nacht flink onweer dus het weer is even van slag. ook morgen regen, maar we zitten nu in een motel om het e.e.a. te laten drogen. Morgen verder op weg naar de Grand Canyon waar we in 2,5 dag zullen zijn. Ongeveer 1000 meter klimmen, maar geleidelijk aan dus het zal wel meevallen. Jullie horen het wel weer.

 

groeten       tot................

fotos 13e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index