verslag  12

datum 29 september     temperatuur : 22
kilometerstand  5353 km  Trein 1200 km
standplaats : Salina

 fotos 12e verslag

 

24 september

Toch weer even op de fiets om salt Lake door te gaan. Op weg naar het meer, wat echter een stuk buiten Salt lake lag en je omhoog moest, wat niet paste in mijn idee van rustdagen. Dus het meer het meer gelaten en maar even een nieuwe theedoek en 2 zakdoeken gekocht. Was ook erg nuttig.
Weer eens een lekkere moot zalm met rijst en groenten gegeten en 's avonds met een pool, een indiŽr, een amerikaan en een duitse wat staan ouweho........ en drinken en toen was het toch maar weer bedtijd.

25 september

Op tijd vertrokken om over een fietspad van ongeveer 50 km uit Salt Lake naar het zuiden te vertrekken. helas waren er na zo'n 40 km werkzaamheden, dus terug een stuk en een andere weg zoeken. Die ging uiteindelijk gestaag omhoog om na een poos naar het utah Lake af te dalen. Uiteindelijk bij een dierenarts in de achtertuin terechtgekomen om daar de nacht door te brengen. Ze hadden lekkere druiven en bessen en frambosen in de tuin dus het was een gezonde "camping".

26 september

Vertrokken richting Provo, ja ja, ze hebben hier hun eigen stad opgericht. Een mooie vlakke rit tot een eind buiten de stad. het was wel bloedheet, als dit de voorbode is van wat er nog gaat komen, kan ik mijn lol op. In ieder geval een siŽsta in de schaduw van de kerk gehouden en 2 uur lang wat gelezen en geslapen. Toen op voor de beklimming richting Mount Pleasant. Nog geen eens erg steil maar vreselijk lang en ik denk zo'n 4 procent omhoog.
Ik sta nu ergens langs de kant van de I89 ga zo eten maken en dan oogjes toe en de vogels de snavels dicht.

27 september

Na en heldere nacht met volle maan, waar je een boek bij kon lezen, richting Mount Pleasant vertrokken. eerst naar beneden, maar de beentjes waren redelijk pap, dus toen het ging stijgen was dat te merken. Weer een lange klim tot op 6600 foot, zo'n 1900 meter. De afdaling naar Fairview was mooi en lang. Na zo'n 40 km vanaf de start was er eindelijk een eettent waar ik koffie en een burger kon nemen. Er zate een echtpaar dat zei dat Spring city een leuke plek was om te overnachten. Toen ik in Mpunt Pleasant een Chokolade Shake nam, vroeg een ander koppel, Patricia en Ken,  wat ik aan het doen was. Zij woonden in Spring City en nodigden mij direct uit om in hun tuin te staan. Bij nader inzien werd ik ondergebracht bij buren aan de overkant die boven de garage 3 kamers hadden voor gasten. Spring City is een beetje een kunstenaarsdorp en Ken was kunstschilder.
s'Avonds met een paar andere mensen bij de buren gegeten en de volle maan eclips bekeken. Een mooie avond met een beetje gekletst, gitaarmuziek en drankjes.
Ik heb besloten nog een dagje te blijven, als het goed is dan ga ik morgen met Heather een stuk de bergen in op een squad.
Of dat doorgaat weet ik niet echt zeker.

28 september

Heather is niet  meer verschenen dus ik had en rustig dagje. Boodschapjes, lezen, een tukje en eten.

29 september

Op naar salina, een 80 kilometer vanaf Spring City. een mooie weg door de bergen in een breed dal. Meestal lekker naar beneden en een mager zonnetje, dus niet te warm.
Zit nu in een goedkoop motelletje en kan even updaten.

Morgen verder richting Bryce National Park wat nog een 180 km hier vandaan is. Moet in 3 dagen te doen zijn. daar wil ik even blijven en de omgeving bekijken.

groeten       tot................

fotos 12e verslag terug naar route / zurŁck nach route / back to route Home-Index