verslag  9

datum 30 augustus     temperatuur : 20
kilometerstand  3900 km  Trein 1200 km
standplaats : op de berg 

 fotos 9e verslag

 

27 augustus Seely Lake

Nou, de rook eergisteren viel niet echt mee.  Het is wiselend, soms is het echt bijna niet te harden en dan valt het weer mee, je ziet het in de verte maar merkt het niet zo erg om je heen.
De weg, country road 83 is een mooie weg tussen 2 bergketens door. wel redelijk klimmen en dalen en erg verkeersluw.

Niet alleen dat maar je  ziet ook in 20-30 kilometer geen hond, laat staan een beer. dat is wel iets wat ik bij mijzelf merkte, dat ik de kanten van de weg erg in de gaten hield of er niks tevoorschijn kwam. Het gaf een wat onrustig gevoel en ook de eerste nacht die ik aan een riviertje doorbracht in het grote berenbos voelde ik de onderbuik wel.
Ik had wel de voorzorgmaatregelen genomen om mijn eten in een boom te hangen en niet bij de tent te eten, maar ja of die beren, grizzlys en zwarte, daar ook van wisten......?

Ik denk trouwens dat ik mijn eten wel erg laag had hangen. Het is niet zozeer dat de beren er bij kunnen als wel dat ze het niet zo snel ruiken.
Er ging de hele dag een helikopter met een waterzak eronder heen en weer om een brand te blussen in de buurt.

Ik sta nu op een camping in een state forrest en ben de enige kampeerder. De scholen zijn weer begonnen en het wordt rustiger.
De herten en een vos lopen over de camping en zijn niet erg schuw. Weer even een rustdag genomen en morgen ga ik verder richting Yellowstone. Dan ben ik in de buurt van Helena, Montana.
Het is trouwens wel koud in de morgen dus het wordt tijd dat ik zuidelijker ga!

29 augustus Helmville

Nou ik ben niet in Helena maar zit in een cabin van Mike. Gisteren van Seely Lake vertrokken. Een hele mooie weg langs een rivier en een groot meer. Een beetje dalend dus ook leuk om te fietsen. In de middag begonnen op Country Road 141 de heuvels en werd het klimmen en dalen. In Helmville, een klein dorp gestopt bij een saloon en wat gedronken. Er was plek bij het sportveld om de tent op te zetten, wat ik ook maar gedaan heb. s'Avonds terug naar de saloon om wat te eten. Mer 3 mannen an de bar een leuk gesprek over van alles en nog wat.
's Morgens tijdens het afbreken van de tent komt 1 van de mannen, Mike, met de auto er aan. Hij had de hele nacht liggen prakizeren hoe ik de Mc. Donaldpas over moest komen met de fiets en de bagage. Hij nodigde me uit om in zijn cabin in de heuvels wat te rusten en dan zou hij mij eventueel over de pas brengen met de auto. OK was goed dus ik zit nu te typen nadat we ergens hebben ontbeten en hij mij met de auto de heuvels heeft laten zien. wat een geweldige natuur, zelfs in deze droogte en met de rook overal.
Mike is 65 en zijn vrouw is in hun huis in Helena en hij vindt het leuk om te kletsen en mij dingen te laten zien in de omgeving. Vannacht slaap ik hier en morgen zet hij mij af op de top van de berg. Het is wel een beetje afhankeijk van het weer, want ik hoor het nu onweren en het is te hopen dat er een goeie bui regen komt want alle bosbranden begint een steeds grote probleem te worden.
wat ik hoor is dat het ook al in Yellowstond brandt dus het is even afwachten hoe het allemaal gaat.
Ik denk ook nog na of ik wel langs de kust ga of direct naar beneden naar Salt Lake City.
Komt tijd komt raad.

30 augustus

Ben nog bij Mike, gisteren zijn we uitgenodigd door buren verderop de berg voor een barbeque. Dus morgen ga ik verder. Vanmiddag zijn we ieder op een squad de bergen in geweest om te zien of er beren waren, maar niets gezien. Het is gortdroog overal en de rook verpest nog steeds het uitzicht.
Ok, ik ga proberen te uploaden dus ...
 

groeten       tot..................

fotos 9e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index