verslag  8

datum 24 augustus     temperatuur : 23
kilometerstand  3650 km  Trein 1200 km
standplaats : Kalispell

 fotos 8e verslag

 

20 augustus  Glacier national Park, St Mary

Gisteenmorgen uit Browning vertrokken voor wat een kalm ritje moest zijn. Door een wegverbouwing en een omleiding nam ik een verkeerde weg die door wel een mooi, maar ook een nogal heuvelachtig gebied ging.

Ongeveer 30 km teveel gefietst en na een lift kwam ik rond 4 uur in Glacier Park aan. Gelukkig houden ze hier rekening met fietsers, die met 3 of 4 een plaats delen. je betaad 5 dollar en gaat op je plek staan waar meestal al anderen staan.
Het is erg rokerig vanwege de vele branden die hier woeden.

Vanmorgen rustig uitslapen, want ik blijf 2 nachten hier. Ik zag dat er een shuttlebus de berg opging naar de pas. de fiets kan voorop en de bagage erin dus morgenochtend zit ik gebeiteld. de hellingen zijn niet zo gek steil en waarschijnlijk zal ik met de fiets kunen doen, maar er is nog steeds een harde wind en dw rook wordt ook wat erger.
Vanmorgen in ieder geval met de bus en de fiets omhoog gegaan en boven een "trail" gelopen van zo'n 7 km. Het is een mooie omgeving, veel wijdsheid, maar jammer van de "rookmist".

In ieder geval heb ik op de eerste dag in het park mijn eerste beer gezien.  Het was een 1 jarige die door zijn moeder verlaten was. Hij liep langs het water en was ook weer snel verdwenen maar ik kon nog net mijn telelens erop zetten.
Verder wat geiten, eekhoorns en marmotten gezien.

Morgen ga ik naar de camping "Sprague Creek" en blijf daar ook even hangen. Nu ga ik eerst spaghetti met chillibonen eten.

21 augustus Sprague Creek

Lekker hoor zo'n shuttlebus. Fiets voorop, bagage in de bus en op naar de Logan Pass op 2000 meter!!!
Waarom moeilijk al het makkelijk kan. Vanaf de Logan Pass naar beneden, eerts warme kleding want de ochtenden zijn bar koud. Dan en hele lange afdaling waarbij ik veel de remmen moest gebruiken om niet op auto's te botsen. Het was een hele mooie weg, zoiets als de amalfikust maar dan zonder zee. Onderweg af en toe stoppen om de wielvelgen af te laten koelen. Ik voelde aan de achtervelg en moest snel de vingers in mijn mond doen zo warm was die.
Zonder al te veel inspanning bij de camping aangekomen. zegt de "host", een vrijwilliger die daar met zijn grote RV zo'n 12 weken staat, "er loopt af en toe een beer over de camping, die doet verder niets maar snuffelt wat rond". dat geeft toch een fijn geruststellend gevoel moet ik zeggen. Dus belangrijk om je eten in beerproof kasten te doen, en verder alles waar een sterke geur aan zit. ( ik paste er zelf niet in!!) 
Weer een mooie wandeling gemaakt, maar ik merk de heupen wel als ik een 8-9 km gedaan heb, bergop en -af.

Het was op dat moment wel een mooie heldere dag zonder veel rook.  De rook is erg vervelend, je merkt het normaal al met ademen en doordat je de bergen amper ziet, maar met fietsen is het echt vervelend.  Ik moet ook nog eens zien wat het wordt in Californië, want daar brandt het echt erg. Maar ja, daar bn ik nog niet dus even afwachten. het is ook erg afhankelijk van de wind.

24 augustus Kalispell

Gistermorgen was het erg koud en nadat ik van de weg was waar je tussen 11 en 4 uur niet mocht fietsen, zat ik direct aan de koffie om even op te warmen. Het had op de logan pass gesneeuwd en ik denk dat de temperatuur bij vertrek een graad of 3 was. (celcius).
sta 2 dagen op een camping, douchen, kleren wassen, verslag maken en goed eten en dan ga ik, morgen, richting Yellowstone. Dat zal een dag of 10 duren eer ik bij de Noordelijke ingang ben. het moet wel een mooie route zijn dus ik hoop dat de rook de andere kant opgaat.

 

groeten       tot..................

fotos 8e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index