verslag  7

datum 18 augustus     temperatuur : 17
kilometerstand  3400 km  Trein 1200 km
standplaats : Browning

 fotos 7e verslag

 

18 augustus Browning

12 augustus was ik in Fargo om de trein te nemen naar Havre. 's Nachts naar het station om te kijken of er een kaartje was te krijgen en warempel er was nog 1 stoel. Na 225 dollar betaald te hebben voor een ticket inclusief fietsdoos, kon na een vertaging van een uur de trein vertrekken om 4.30 uur. Het was een hele zit, maar wat beweging en vaak de uitleg waar ik heen ging en wat zitten in het panoramarijtuig en een heftige discussie met een amerikaan met nogal een mening, die vond dat amerika het beste land was in de wereld maar niet meer kon zeggen dat dat was omdat hij er geboren was en er vrijheid was, hielp om de tijd te doden. ( dit was wel een erg lange zin) 
Na nog wat vertraging onderweg toch in Havre aangekomen waar de fiets weer in elkaar kon. Ik had hetvoorwiel eruit moeten halen en het stuur helemaal los en eraf om hem in de doos te krijgen. Hollandse fietsen zijn toch wel wat groter.
Maar alles werkte weer en ik kon naar het park. Mijn tent opgezet op een plek waarvan ik dacht dat de sprinklers neit stonden, bleek ik bijna bovenop een sprinkler ts staan zodat om 6 uur 's morgens ik dacht het regende. Gelukkig ging het water nog niet onder de buitentent door....

14 augustus richting Browning vertrokken. Het was een mooie dag, maar langzamerhand begon de temperatuur op te lopen naar rond de 36 graden celsius (104 F). Ik maakte de fout om niet op tijd te eten en lag dus rond 2 uur 's middags voor pampus onder een boom in de schaduw. Dat was ongeveer 500 meter vanaf een bar die ik nog niet gezien had. Daar kon ik na een dutje :) dan ook mijn munt inleveren voor een gratis drankje. Die had ik gekregen van een engelse jongen die de werled rond aan het reizen was. Hij had het er al bijna opzitten en was onderweg naar NewYork. Hij had de munt weer van de kroegbaas.
Uiteindelijk daar ook weer in een park gebleven en lekker gedoucht bij de bar.

15 augustus eigenlijk een beetje te laat weggegaan en rond 10 uur begon het te waaien. de vorige dag hadden ze al gezegd dat er een westenwind (dus tegen) zou komen van rond de 45 miles per uur ( 70 km).
Om 12 uur had ik ongeveer 20 km afgelegd, normaal 50, en waaide zo ongeveer van mijn fiets. Dus in een dorp gebleven en nog geprobeerd om een lift te krijgen maar dat werkte niet.

16 augustus ben ik wel vroeg weggegaan om de wind die normaal zo rond 10 uur begon voor te zijn. Er bleek helemaal geen wind te komen en ik kon dus lekker doorrijden naar Cut Banks.

17 augustus vertrokken uit Cut Banks om het laatste stuk naar Browning te doen. Het weer leek wat minder wat ook bleek toen het redelijk begon te regenen. Ik ging dus een pad in naar een huis om te schuilen en toen ik bij de voordeur was alg er een grote herdershond die direct belangstelling had. Hij bllek echter mijn grootste vrien de worden en aangezien er niemand thuis was ben ik maar onder de veranda gaan zitten om te schuilen. Toe nhet droog was ging ik weer, maar de hond wilde nog geen afscheid nemen en volgde mij naar de weg en stak ook de weg over on vrolijk mee te gaan rennen.
Remmende auto's als gevolg en hij ging niet terug. Ik ben dus maar weer omgedraaid en naar het huis terug gegaan en heb hem uiteindelijk in de schuur opgesloten. ( zal een groot raadsel voor de bewoners zijn hoe die hond daar is gekomen).
1 Hond was niet genoeg, want onderweg liep er aan de andere kant van de weg een loslopende hond die het ook leuk vond om mee te gaan rennen. Die heb ik kunnen lozen bij een huis waar een man zat die al 4 honden had. Hij wilde hem niet, maar de hond bleef daar toen ik weer weg ging dus die was ik mooi kwijt.

In browning sta ik nu op een camping die gerund wordt door de blackfeet indianen en heb mijn afwas al in de beek gedaan omdat de waterpomp stuk was. Morgen ga ik naar Babb en de dag erop Glacier National Park in.
Er is een grote brand geweest, dus ik moet eens zien wat er komt.
het weer is hier absoluut niet te voorspellen dus ook dat is afwachten.

groeten       tot..................

fotos 7e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index