verslag  6

datum 12 augustus     temperatuur : 35
kilometerstand  3150 km
standplaats : Fargo

 fotos 6e verslag

 

6 augusus in een park bij Hastings

Vanuit Osseo op tijd vertrokken. Eerst natuurlijk een gratis ontbijtje opgehaald bij de Subway :)
dat kwam omdat ik de man die er werkte van de vloer van de bar bij het motel had opgeraapt. We hadden zitten praten, maar hij bleek zoveel te hebben gedronken dat hij net de deur niet haalde. Toen ik vanmorgen dus een ontbijt ging halen bij de subway stond hij achter de balie. Afrekenen hoefde niet want ik had hem geholpen. Zo zie je maar weer : wie goed doet , goed ......

Het was een lekkere fietsdag, meestal naar beneden, bijna geen wind dus 's middags zat ik na 95 km in Wabasha aan de Missisippi rivier. De tent in het plaatselijke park.

Vanmorgen was ik weer op tijd weg en ging het richting Minneapolis. Dat ging ik niet redden, maar na een mooie tocht langs de Missisppi zit ik nu ets voorbij Hastings in een park, na 100 km!!  Ik had aan een politieagent gevraagd of ik in Hastings in een park kon, maar dat ging niet. Ik was op het stadhuis om te vragen en de dame achter de balie had een agent gebeld. Hij gaf me een fietskaart en zei dat ik de fietsroute maar moest volgen en dan kwam ik vanzelf een mooie plek tegen. Hij had niks gezegd....
De plek is mooi (zie foto's).

9 augustus in een park bij St. Josef

Nou, de plek in Hastings was mooi, maar het was een park dat om 11 uur gesloten was. Ik dacht nog dat ik bijna niet te zien was vanaf de parkeerplaats, maar een agente met goeie ogen stond om 11.30 uur bij mijn tent en vroeg ik daar sliep.
Ik mest uit de ten komen en mijn paspoort tonen. Ik zei nog, "het was laat en het regende en ik wist niet dat het park sloot". dat leidde er in ieder geval toe dat ze me geen bekeuring gaf, maar ik moest wel wegwezen. Half twaalf 's nachts, het regende, het onweerde dus ik zei dat ze dat niet kon maken. Nou dan wilde ze wel mijn fiets in de auto doen en me naar hotel in de stad brengen! Gezien de puinbak met de natte tent en dergelijke ging ze nog even op haar computer kijken hoe het weer werd. Dat werd slecht dus ik mocht blijven staan als ik 's morgens maar verdwenen was. 's Morgens werd ik na een nacht met enorme onweersbuien, ik kon bijna een boek lezen zo veel en zo snel achter elkaar, gewekt door een collega van haar met de vraag of ik de nacht goed had doorstaan. Ik was dus weer vroeg op pad.
Het is niet altijd duidelijk wat nu mag en wat niet. Nu zit ik in St. Josef en ben door een agent naar deze plek verwezen om er te kamperen. Ook met elektra en toiletten en water.

Maar goed dat was eer-eergisteren. Eergisteren in een motel in Minneapolis geslpen. Ik ging op weg naar het Statepark, nadat ik bij een fietsenmaker een nieuwe ketting en een nieuw achtertandwielcasette had laten plaatsen. ( ik moest trouwens zelf daarna nog het wiel er opnieuw inzetten. Hij had het te zwaar aangedraaid en hij had de beugel en de schroef er verkeerd om ingezet. Vanmorgen zag ik dat de ketting nogal vet was, ze hadden hem goed ingevet wat niet goed is omdat er dan veel vuil aan blijft hangen. Volgende keer eerst goed kontroleren voordat ik de fiets weer meeneem.)

Bij het statepark aangekomen bleek dat de camping was opgeheven. Ik zat toen in een gedeelte van Minneapolis rondom het vliegveld en de snelwegen. Dat blijft toch altijd een soort van ramp om de goede richtin op te gaan. Over de highway ( niet de interstate) dan maar richting de stad. Geen camping dus maar weer een motel. Ook wel lekker hoor af en toe.

Gisteren door Minneapoliswat een aardige stad lijkt, op weg naar een andere camping aan de andere kant van de stad. Eerst even langs het postkantoor waar een andere accu voor mijn laptop was aangekomen, samen met 2 kunstzinnige tekeningen van de kleinkinderen. (zie foto's). Onderweg een ontbijtje op een "farmersmarket" wat toch wel een bijzonderheid lijkt. Het is eigenlijk een markt zoals bij ons normaal is.
Toen op weg naar de camping en die bleek zo'n eind buiten de stad te liggen dat ik ben doorgereden. Er was ook een beetje gezeur over het invullen van een adres op een formuliertje. Normaal zeg ik dat ik geen adres heb en dat is geen probleem. Hier deden ze zo moeilijk dat ik ben weggegaan. Dat gezeik.

Verder gereden dus en ik kwam op een camping voorbij Elk. De eigenaresse opgezocht tussen de mensen want het was feest. Vraag ik wat het kost zegt een andere "dame" de prijs. Tuurlijk stelde ik minder voor, maar ze reageerde nogal chagrijnig. Ik was al bijna van plan om weer te vertrekken, komt de eigenaresse bij me staan en zegt dat ik iemand moet volgen die een plaats zal aanwijzen. Op mijn vrag wat dan de prijs was zegt ze "niets , want mensen die op zo'n manier reizen hoeven hier niet te betalen".

Het blijft lachen om wat er steeds gebeurt. Nadat ik net mijn diepvriesmaaltijd in mijn koekenpannetje had gedaan kwam ze met een bord eten aanzetten.....  en 's avonds in een superdeluxe kampeerbus een paar biertjes gedronken.

Vandaag ging het eerste uur fietsen lekker maar toen begon het zachtjes te regene en iets harder en ik was ongeveer op tijd om in een grote boerenschuur te schuilen toen het onweer losbrak. 2 uur gewacht en nu is er een mooie zonsondergang en beginnen de muggen weer te pesten dus ik ga plat

12 augustus in Fargo

Nadat ik op 10 augustus nog een tijdje de snelweg had gevolgd kwam ik op een mooie fietsroute die een heel eind richting Fargo, waar ik de trein neem. ging. Mooie natuur en fietsen over een oude spoorbaan. Beter kan bijna niet. Kampeerplaatsjes onderweg in een parkje in een kleine plaats  en op een camping bij eeen groot meer.
Onderweg zag ik een paar grote vogels met gespreide vleugels in de on zitten. Toen ik dichterbij kwam dacht ik dat het een soort gieren waren. Ze keken ook vol interesse naar mij. Misschien dachten ze dat die dunne wel op sterven na dood zou zijn dus goed om in de gaten te houden.
In een kroeg liet ik de foto's zien aan een man en hij zei dat het Turkey Vultures ofwel kalkoengieren waren.

Vandaag een dikke 110 km gereden. Wind achter en een vlakke weg langs een spoor dus dat ging lekker.
Het was we; 95 graden F. Dat is de F van ferschrikkelijk warm. ( 35 graden celsius).
Maar ik wen al aardig aan de hitte.

de trein naar Havre bij Glacier national Park gaat vannacht om 3.30 uur als het goed is. het station is om 12 uur vannacht open dus dan ga ik er heen om te kijken of ik mee kan. ik kon niet via internet boeken want de site lag eruit.
Als het lukt ben ik morgen( 13 augustus hier) rond 16.30 uur in Havre.

Na 3150 km heb ik dan zeg maar het eerste deel gehad en beginnen de bergen. Ik ben benieuwd.
Tot nu toe viel het eigenlijk wel mee. Soms was de omgeving wat saai, de wind wat heftig maar de ontmoetingen met de verschillende mensen erg leuk. Geen technische problemen en geen lichamelijke dus ik ga gewoon door.

groeten       tot..................

fotos 6e verslag terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index