verslag  5

datum 4 augustus     temperatuur : 28
kilometerstand  2400 km
standplaats : Osseo

 fotos 5e verslag

 

31 juli 10 km voorbij New Londen op een camping

Eergisteren met de boot van Sinterklaas. een echte op kolen varende stoomboot, Lake Michigan overgestoken. Een boel wind en een beetje regen.

 http://www.visitludington.com/lake_michigan_carferry/stories/historic_lake_michigan_carferry_ss_badger_history_ludington_manitowoc
 

De wind was niet gunstig want die kwam uit het westen.
Dat bleek ook wel toen ik uit Manitowoc vertrok om een aantal kilometers af te leggen. redelijke heuvels en wind tegen was het devies. In Francis Creek vond ik het wel genoeg en ging een pub in om wat te drinken en te vragen of ik mijn tent ergens kon neerzetten. Er was een parkje in de buurt zie de kroegbaas maar ik kon hem ook wel achter de kroeg zetten.
Het voordeel daarvan was dat ik dus niet meer hoefde te fietsen en een lekker pilsje kon drinken.
Uiteindelijk bijna de hele tijd in de kroeg gezeten en met de dorpelingen gepraaat. Ook nog "beanbagshooting" gespeeld.
Je moet dan zakjes met bonen gevuld in een gat gooien wat in een plank zit. Simpel, maar wel een leuk kroegspelletje wat trouwens ook veel op de campings gespeeld wordt.
Een verleidelijk aanbod van een man om de volgende morgen mee te rijden tot vlakbij Minneapolis heb ik "dapper" of (naderhand) misschien wel stom afgeslagen want ik wilde niet te vlug stoppen voor de wind. ( applaus graag....)

Gisterenmorgen dus maar weer op de fiets, maar dat viel eigenlijk tegen vanwege de wind. Flinke heuvels op en wind tegen is geen goede combinatie. Na 50 km door boerenland, er is niet zoveel verschil met Michigan, gestopt bij het "county office", zeg maar gemeente huis, ergens middenin het boerenland en na enig overleg kon ik buiten een plaatsje gaan zoeken. Ook veel nederlandse namen, en 2e en 3e generatie Nederlanders. Een dame op de camping in Ludington zei trouwens toen we het over nederlanders hadden die hier wonen : "ze hebben bij jullie zeker alle conservatieven eruit gedonderd" .
 

Vanmorgen nieuwe start, maar de wind blijft onvriendelijk. 50 km was wel weer genoeg en er was warempel een camping in de buurt.  Maar wat er nu aan de hand is weet ik niet, onderweg krijg ik ,buiten een lift, ook wel aangeboden om in een tuin te staan, iemend wilde mij zelfs een keer 20 dollar geven voor een maaltijd, en toen ik hier op de camping kwam, kwam er een jongedame naar me toe en vroeg waar ik heen ging en waarom enz. Heel enthousiast en ze was zelf in Honduras geweest om les te geven. Ze werkt op de camping en ging met me mee naar het kantoor. Na enig gesmoes met, wat later bleek haar moeder te zijn, was er voor mij een plekje op een zgn. overloopplaats gewoon met elektra en water. Op mijn vraag wat dat kostte was het antwoord "niets".
Waarom? , omdat zij nu eenmaal daar werkte. Later kwam ik haar met haar moeder tegen, ze zatren in een golfkarretje en hadden hout achterin voor mij om een vuurtje te stoken. (normaal moet je dat kopen).
Ik zal wel medelijden oproepen ofzo, of zou het mijn charme zijn....:).

In ieder geval blijf ik hier 2 nachten om de spieren even wat rust te geven van al dat tegendewindingewerk.

3 augustus Town of Sherwood

Sta in de "voortuin" van een koppel dat hier woont.

Vanaf de camping "little wolf river" verder naar het westen gegaan. Ik kwam door de plaats "scandinavia" waar een feestdag was met maiskolf eten, een trekkertrekwedstrijd en van alles wat. ( zie foto's). Even een bakkie en wat eten en toen weer verder.

Gisterenmiddag zag ik bij een huis 2 mensen in de garage staan en omdat ik normaal doorrrij tot ik mensen zie rondom het huis en dus niet hoef aan te bellen of zoiets,  vroeg ik of ze een plaats wisten voor mijn tent. Kort en bondig was het antwoord : je kan wel hier blijven, zet je fiets maar in de garage want we wilden net naar een restaurant. Je hoeft je niet om te kleden ga zo maar mee. Goed, andere schoenen aan en in de auto en wegwezen. Kortom, na escargots en een lekker stuk pizza sliep ik s'avonds in huis, was ik gedoucht en na een lekker ontbijtje ging ik weer op pad. Nog een aanbod mee dat als ik onderweg medicijnen nodig had ik hem kon bellen want hij was arts en kon telefonisch recepten doorgeven. Goeie kontakten zijn nooit weg.....

Hier is het ook weer prima maar een beetje anders. Het landschap is de laatste 2 dagen zowaar erg afwisselend. Bossen, heuvels en landbouw.
Nog een dag of drie dan ben ik in Minneapolis hoop ik, want de voorspelling is dat de wind wat harder gaat waaien. ( en natuurlijk tegen is)

4 augustus Osseo

Zit in een motel in Osseo. Even badderen en een beetje wassen. In dit geval wassen met een staartje. Ik zat in bad met mijn fietsbroek en mijn shirt en sokken. Ik trek de plug uit de afvoer en zie een sok verdwijnen. Prompt stopt het water met stromen en ik kan niet meer bij mijn sok. Na het slopen van een kleerhanger om een ijzerdraad te krijgen kreeg ik uiteindelijk mijn sok weer te pakken. Gelukkig zat ik aan de goeie kant van het bad.....

gisteren stond ik in de Town of Sherwood en vanmorgen ben ik vroeg vertrokken. 'S morgens is er minder wind, die komt rond 10 uur.
er was sowieso wat minder wind vandaag dus misschien gaat het de goeie kant op.

groeten       tot..................

fotos 5e verslag

terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index