verslag  3

datum 18 juli     temperatuur : 33
kilometerstand  1313 km
standplaats : Londen

 fotos 3e verslag

 
het vorige verslag ging niet helemaal goed naar mijn idee, dus ik probeer nu elke dag wat te schrijven, zal niet altijd gaan omdat er misschien niet zoveel zal gebeuren, maar we zien wel.

13 juli 18.30 niagara watervallen op 15 km

Vanmorgen vertrokken uit Hamilton bij John en Sam vandaan. John moest om 4 uur 's morgens op om te gaan werken. Sam komt uit Manchester en ze zijn hier ongeveer 4 jaar. Proberen de boel op te bouwen, wat ze duidelijk gaat lukken. Het was heel gezellig en ik ben redelijk verwend met eten en aandacht.

Ik verwachtte over een redelijk fietspad te kunnen rijden, dat was mij gezegd door emnsen die de route naar de watervallen al hadden gedaan. De afstand die men zei varieerde van 50 km tot 100km. Uiteindelijk heb ik 83 km gefietst en zit nog 15 km bij de waterval vandaan.
De route was eigenlijk gezegd slecht, een serviceweg langs de highway en af en toe een flinke zwaai langs het water.

Daar ontmoette ik, hoe klein is de werled, iemand die was geboren in Utrecht en nog redelijk nederlands praatte. 58 jaar en wachtend op zijn pensioen. Na het gesprek wilde hij nog even wat kwijt en hij vertelde dat op 28 jarige leeftijd God in zijn hart had toegelaten.  OK. Onderweg stond hij met de auto aan de kant om een lekkere plak bananencake tegeven en ... een boekje over het geloof.
verderop tijdens het koffiedrinken kwam er een jongere man naar binnen en vroeg of die fiets van mij was. Ook hij sprak goed nederlands en wachtte mij verderop op, hij wilde mij niet op een heuvel laten stoppen, om zijn kaartje te geven en te zeggen dat als er wat aan de hand was ik hem altijd kon bellen.
Nou, je zier dat het een zorgzame omgeving is met aardige geinteresseerde mensen.
Ook nu sta ik op het erf van een ouder echtpaar (op 10 meter van abrikozenbomen...)  en ga morgen verder naar de watervallen en dan door.

14 juli  in Fort Erie

Op tijd naar de watervallen. De man die daar woont liet me nog even het oude huis zien dat daar sinds 1800 staat. Hij had ook een verzameling oude flessen die hij op het land had gevonden, waaronder 1 fles met nitroglycerine.

Vlak voor de watervallen lekker ontbeten (gratis natuurlijk :) ) en toen naar de watervallen, de canadese en de amerikaanse. Ze zijn inderdaad groot en indrukwekkend. (zie foto's). Toeristisch uiteraard.  1,5 uur was wel genoeg en toeb richting Fort Erie, zo'n 25 km verder. na een half uurtje fietsen begon het zachtjes te regenen en harder en harder en langer. Het water klotste mij in de schoenen en uiteindelijk heb ik in Erie een motel genomen en de Airco hoog gezet om de boel te drogen. Morgen verder, het zal 3-4 dagen droog blijven...

16 juli tussen dunnville en selkirk.....

lekker gefietst gisteren met een windje schuin in de rug. Wegen zijn wat eentonig en het landschap varieert van heuvels met bomen en gras tot gras op heuvels met bomen. Na 90 km een erf opgereden en gevraaggd of ik de tent kon neerzetten. moest even op de eigenaar wachten, maar die vond het best. Na bier en dinner vroeg naar bed want hij  moest om 5 uur op. Walter is 72 jaar en werkt elke dag nog als elektricien. Verder probeert hij wat met racepaarden en hij hoopt volgend jaar zijn ranch van 10 miljoen te hebben. Hij vroeg of ik nog een dag wilde blijven, dan konden we ergens eten en naar depaardenraces gaan.
Dus lekker geluierd vandaag en rond 6 uur gingen we naar de paardenraces. Het kwam er uiteindelijk op neer dat er tot september geen races waren, hij wilde nog niet eten want hij had geen honger en we hebben een klein uurtje in het casino doorgebracht waar ik uiteindelijk niks heb gewonnen en 15 dollar verloren.

morgen verder.

18 juli Londen

Een stad met 360000 inwoners.
Vanaf walter zijn huis redelijk vlot richting westen via port Dover. Af en toe een bui, ben 2keer nat geregend en 2 keer opgedroogd. Weer op een erf geslapen en vandaag verder gegaan richtng Londen. Het was erg warm met een heel hoge luchtvochtigheid. het voelde als zo'n 35-38 graden. een zware dag fietsen en ik ben uiteindelijk terechtgekomen op de western university waar ze studentenkamers verhuren op de campus in de zomer. Prima verzorgd en zo'n 100 dollar goedkoper dan de kamers in de stad.
Morgen richting amerikaanse grens waar ik nog zo'n 110 km vanaf zit. Geen camping te zien dus maar weer vragen langs de weg. (ik heb in ieder geval nu weer gedoucht) Verwachting rond de 30 graden en 30 % kans op neerslag.....

weeg nog 69 kg maar gaat goed komen.

tot..................

fotos 3e verslag

terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index