verslag  1

datum      30 juni   temperatuur : 19
kilometerstand  60 km
standplaats : Montreal

fotos 1e verslag

 

Hallo achterblijvers.....

vandaag schiunt de zon. Het weer was slecht toen ik arriveerde.
Na 37 uur reizen regende het pijpestelen.
Vertrokken van schiphol, waar we het op een andere manier net niet droog hielden, vloog ik naar Reykjavik op Ijsland.
Het eerste uur vertraging zat er toen al op. Op Ijsland zag ik hoe ze met de bagage omgingen wat een onrustig gevoel teweegbracht voor mijn fiets.
Naar Boston ging alles prima en daar kon ik mijn bagage ophalen om over te stappen naar Canadian Ar.
De doos van de fiets zag er gehavend uit met hier en daar een (klein) gat.
De desk van Canada Air was al dicht dus ik moest de bagage de hele nacht bij mij houden. (ik moest nog 12 uur wachten op aansluiting).

Toen de desk van Canada Air openging keek de vrouw achter de balie naar mijn fiets en zei  : "die past niet door de deur van het vliegtuig" ...........

Toen ik uitgelachen was zei ze dat het een klein vliegtuig was voor 50 personen en dat ze me kon overboeken naar een andere vlucht via Toronto. Ik moest dan wel bijbetalen. Na mijn inbreng ging ze met haar chef overleggen en kon ik alsnog gratis mee.
In Toronto landde ik voor de eerste keer in Canada en moest ik mijn bagage weer meenemen door de douane. Hier zat er een groot gat in de doos en hij was nat gewoden dus hij stond op instorten. Later bleek enkel mijn houder voor de telefoon kapot dus het viel mee.
In Montreal de banden opgepompt want die moesten leeg in het vliegtuig, en met half lege banden, tegen de wind en in een flinke regenbui de jeugdherberg zoeken. Wegen rond een vliegveld is vaak een ramp voor fietsers dus eer ik in de buurt van mijn bed was ging er een redelijke tijd voorbij.

Een lekker begin, maar nu schijnt de zon, het wordt rond de 25 graden en ik ga, na gisteren al een beetje in de stad boodschappen te hebben gedaan, vandaag weer de stad in om rond te kijken.
het jazzfestival duurt de hele week en gisterenavond heb ik al wat rondgelopen. zag er goed uit.
Morgen ga ik fietsen, richting Ottawa, dus de route verandert al direct. :)

tot ...............

foto's verslag 1 

terug naar route / zurück nach route / back to route Home-Index

             foto's montreal