terug

21 mei 

Ben gisteren in Port la Novelle gekomen aan de Franse kust, in de buurt van Narbonne.

Een dikke week eerder dan gepland Spanje verlaten. Eigenlijk, achteraf bezien, was Spanje een vergissing. Het binnenland waar ik doorheen wilde om de drukke kust te vermijden was veel bergacjtiger dan ik me had voorgesteld. Dat, tezamen met mijn toch wel protesterende heup(spieren), volgens mij die spieren die je moet gebruiken om bergop te komen, veroorzaakte een boel pap in de benen.

De keus om na Valencia de kustweg te gaan volgen was qua vlakheid wel goed, heb ook een dag of 3 lekker gefietst, maar dat betekende wel dat ik over de N340? moest omdat er geen kleine doorlopende kustwegen zijn. De hele dag dus op een 4 baan weg op de vluchtstrook….

In Barcelona vanaf het station 20 km terug fietsen om naar een camping te gaan. “ Estellar de Mar” , een grote camping, aan zo’n 4 baan weg, waar op zondag om de 3 minuten een vliegtuig overkwam om te landen. Nou ja, 1 dag met de fiets Barcelona in geweest, dus weer 20 km fietsen over soms 6 baan autowegen waar je dan af en toe naar de 4e baan moest @#$$....

Gelukkig hielden de auto’s er redelijk rekening mee, maar erg prettig….

Barcelona was mooi om te zien, wel veel toerisme maar da’s logisch. Voor mij hoeft dat niet dus na de bezichtiging en het kopen van een nieuwe matras heb ik dan ook de trein genomen naar de grens met Frankrijk. Na flink gezwoeg over de grens, ik bleek op een 7 bergenroute zitten J , heb ik hopelijk de laatste trein genomen en gaat het nu langs de kust rustig richting Avignon. De wind waait nu nog vanuit het zuiden dus is gunstig.

Al met al ben ik in ieder geval in Spanje geweest en heb lekker tapas gegeten met dansende en hossende Hollandse “ pensionados” …..

O ja in Frankrijk krijg ik bejaardenkorting met de trein dus dat nodigt wel uit J.