terug

25 mei

Europese verkiezingen, ook in Frankrijk natuurlijk, de verwijzingen naar de stemlokalen waren goed te zien in Arles.
Vanuit Port la Nouvelle langs de kust gereden richting Avignon wat ik morgen zal passeren. Een hele mooie kuststreek, de Languedoc en de Gran Marque. Een groot deel van de weg ging vlak langs de kust, maar soms moest je ook hier weer een autoweg nemen om een stuk verder te komen.
in mijn geval heb ik een heel stuk het Canal du Midi gevolgd, soms over goede fietspaden en soms hobbelend en bobbelend door de blubber. Uiteindelijk kom je altijd weer ergens terecht en zoek je je weg verder.

Het is wel een verrassing als je rustig zit te ontbijten en je hoort ganzengekwaak in de lucht, en als je dan omhoog kijkt blijkt het een kudde  flamingo’s te zijn….. Op dat moment natuurlijk geen fototoestel bij de hand. Onderweg nog wel wat van dat spul op de foto gezet.

Richting Grand de Motte hield het fietspad op wegens werkzaamheden. Alle andere mogelijkheden waren verboden voor fietsen dus hoe kom je dan waar je wezen moet. Toch maar de snelweg ondanks het verbod , maar onderweg zie ik toch fietsers op een fietspad rechts van mij. Dus fiets door de berm en ja hoor, een keurig nieuw fietspad. Lekker fietsen tot de versperring. Dus, bagage van de fiets, over 2 hekken tillen, fiets over 2 hekken tillen, bagage weer opladen en verder maar weer!
leuk spul hoor die Fransen.

Vandaag Arles maar eens even bekeken en opgelet hoeveel er op van Gogh leken, maar dat viel mee.
volgens mij is van Gogh her zijn oor kwijt geraakt maar dat heb ik ook niet gevonden. Het is een mooie oude plaats, uit de romeinse tijd, het bekijken waard.
Morgen rustig verder richting Avignon en maar zien hoe het gaat. Zo’n beetje 70 km per dag gemiddeld moet ongeveer lukken als het een klein beetje vlak blijft.

Tot……………..