terug

13 mei

7 mei op tijd het bed uit. Het moest allemaal goed lukken, 9.19 uur de trein uit emmen naar Venray, 20 km fietsen naar Weeze, even langs de fietsenmaker een fietsdoos ophalen. De boel inpakken en inchecken. En zowaar het lukte allemaal precies ook al had ik een omweg van 5 km. gemaakt. nog evne paniek omdat ik dacht dat ik mijn sleutels veloren was, maar die had ik al ergens opgeborgen wat ik niet meer wist.

Op tijd in Malaga, de fiets kwam vlot en ik was al aardig Spaans aan het lullen met 2 duitse vrouwen die in Sanje wonen en een personeelslid van het vliegveld. De fiets weer in elkaar en de bepakking erop. Nu nog even naar de camping die toch vlakbij het vliegveld moest wezen.

Een verschrikking om van het vliegveld ergens in de bewonnde werled te komen. Alleen maar autowegen die dan uitkwamen op snelwegen met doodleuk een bord verboden voor fietsers. Moest je weer terug tegen het verkeer in om weer een andere weg te vinden. Hier dus een boel kilometers gemaakt om uiteindelijk maar in een IBIS hotel terecht te komen.

Het nadeel daarvan is dat je de volgende dag met je bagege zit, als je tenminste maar 1 nacht wilt slapen. En aangezien je voor dat geld bijna een week op een camping staat........

Dus niet de stad Malaga in de volgende dag omdat je dan met je bagage zit als je ergens je fiets neerzet. Daarnaast ben ik toch al niet zo van steden dus op mijn gemak langs de kust, waarmee ik al de halve stad gezien had, richting Torre del Mar waar ik het binnen land richting Granada in " moest" . HET BETERE KLIMWERK kwam eraan. In het begin viel het nog mee, beste kuiten bijters maar ook af en toe lekker naar beneden. Maar met vorderen van de dag kwam e okk een vordering op de sieren en begon het "kunstbeen" :) zich toch te laten gelden. Ofwel het viel meer tegen dan gedacht. 's Avonds bij de geplande cmping bij het stuwmeer aangekomen en lekker geslapen en gegeten. (andersom dus). de vogende dag moest ik echter naar 1300 meter gaan klimmen en dat zag ik niet echt zitten. Dus geinformeerd naar een bus. Die ging uit het dorp waar ik de vorige dag ddorgekomen was, dus ik nam 's morgens een taxien was vroeg voor de bus. Even een kop koffie op een terrasje aaan de overkant en daar kwanm na een tijdje de bus. Ik sprong op zwaaide en de chauffeur remde,  reed door.....  remde ... en reed weer door om door de bocht te verdwijnen........  En daar ging de enige bus van die dag !
Toen maar met een taxi naat Alhama de Granada, 30 km verder maar mooi " over the hill"  andaar verder fietsen wat in het begin weer ging maar op een gegeven moment zou ik over de autoweg moeten naar Granada, maar werd verwezen naar een route over een andere weg. Die weg ging me naar boven en beneden, niet normaal meer. Ondertussen werd het warmer en warmer en was het al boven de dertig graden. Bovendien bleek de route zo'n 30 km. verder dn over de autoweg. het was VNBEFNB....vloekend naar boven en "fluitend" naar beneden en ik was niet blij!!. ergens onderweg in een dorp vond ik het wel mooi en na in een plaatselijke kroeg geprobeerd te hebben om een bed te vinden, wat niet lukte, kwam ik uiteindelijk op het plaatselijke voetbalveld terecht om daar in ik denk de verlaten kleedkamet te overnachten, tot schrik van de plaatselijke jeugd, waarvan 1 jongedame zich een ongeluk schrok toen ze het hok inkwam waar ik lag.

De volgende dag  naar het volgende dorp gefietst en daar weer een bus genomen, nu naar Granada. de temperatuur loopt op naar boven de dertig graden en dat is geen fietsen. Daarnaast wil ik even rustig doen en in ieder geval niet veel klimmen. de gedachte is om hier 2 dagen te blijven, het Alhambra te bezoeken en dan te kijken hoe ik over de veelbelovende hoge bergen kom op weg naar Valencia.

 

ondertussen ....... ben ik in het Alhambra geweest.. (met de fiets naar boven, laaste stuk te voet!) Om 7 uur 's morgens weg om in de rij te gaan staan, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten aan de kassa te koop. normaal bestel je per internet, maar als je niet weet wanneer je er bent dan.... in de rij. Ik stond met 2 amsterdammers dus we kletsten de rij door, tot Jan merkte dat er mensen kaartjes uit een automaat kochten. Hij dat dus ook gedaan en toen konden we ineens door. Hadden we 3 kwartier eerder moeten weten. hebben met zijn 3 en een mooie tour door het alhambra gemaakt, mooie tuinen en vertrekken van de sultans en consorten.

(zie foto's)

Het veld moets geruimd worden voor de tweede ploeg bezoekers dus vlak voor de siesta-tijd lag ik in de schaduw in de hangmat want het was alweer 34 graden.

Ik heb besloten om morgen de bus naar Valencia te nmen. Aan de kust is het voor het merendeel vlakker en ook een graadje of 25 dus wat lekkerder.

Verder kreeg ik bericht dat Be, die3 ik in Lyon zou ontmoeten met een gebroken enkel in het ziekenhuis ligt. Van de zoldertrap gevallen en nu plaatjes in de enkel. Dat wordt voor hem dus niet fietsen, helaas.

ik ga proberen dit op internet te krijgen en als je dit lesst is dat dus gelukt..

groeten Fred


15 mei

 

ben ondertussen voorbij Valencia....   (had wind mee :) ) 

nee, ik heb vanuit granada de bus genomen en was 's avonds om half acht in Valencia. De dichtstbijzijnde camping was 7 km vanaf het centrum, maar bleek een besloten camping te zijn. Dus.......

Zit uiteindelijk op 25 km van het centrum richting Barcelona. Het weer is hier lekker, zonnetje en een graadje of 23.

Heb vannacht weer in mijn hangnat geslapen en was gelukkig gewaarschuwd voor koude nachten dus de lange " huisbroek" aan en een thermohemdje en het ging weer goed. Het was inderdaad erg koud.
hopelijk zijn de gaten gedicht in mijn matje, anders hopelijk dat ik morgen ergens een winkel tref waar ik een nieuwe mat kan kopen.

Ik ga even kijken hoe ik richting Barcelona ga, want binnen door lijkt me geen goed plan. Nadeel is dat je langs de kust hoofdzakelijk over een autoweg rijdt, op de vluchtstrook die wel ruim genoeg is. Maar leuk is anders.

Ik zie wel weer wat het wordt en meld me in de nabije toekomst.

 

groeten