terug

1 juni

Ik zit nu in Chalon sur Saone.

Vanaf Arles rustig richting Avignon gefietst, wat niet zo ver was en dus de stad een beetje doorgereden. Avignon is de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent. ( ook als je niet in de buurt bent trouwens).

In Avignon kreeg ik van het toeristenbureau keurig de “ via Rhône”  uitgeprint, een fietsroute langs de Rhône. Die klopte warempel ook nog, een hele poos…

Bij Neufchateau du Pape, volgens mij ook een merk wijn, raakte ik echter het spoor bijster en kwam op een wandelroute tussen de wijngaarden terecht. Op zich niet zo erg, een mooi pad dat helaas na een poosje overging in cyclocrossing. Door berg en dal en niemandsland moest de fiets geduwd, getild hobbelend voortgetrapt worden. Rotspartijen van 3 meter hoog werden geslecht nog voordet iki merkte dat de wegbeheerder het idee had gekregen om verderop de kuilen in de toch al niet zo’n beste weg op te vullen met keien van ongeveerkindervuistdikte. Waarschijnlijk had hij zoveel van dat spul wat hij kwijt moest dat hij het hele pad maar volgooide. Toen tenslotte mijn slot met tyribjes was vastgezet omdat het volkomen was losgetrild werd de weg langzaam beter.
Maar al met al was het wel te doen, ook het de hele dag tegen windkracht 4 intrappen.

Ook Lyon is een bezoek waard, een goede sfeer als je er zo doorheen fietst.

Morgen verder richting Dijjon en dan naar Val du Meuse waar ik de Maas ga volgen. Het weer is goed, 3 nachtjes een beetje regen en 1 keer overdag 25 spetters. De wind neemt hopelijk wat af en draait ook een beetje dus alles zal goe kommn.

groet