terug naar route

verslag  5

datum 23 mei 2015        temperatuur : 14 graden
kilometerstand  1200
 

foto's verslag 5

Home-Index

Het was een mooie fietsdag toen we uit Verona vertrokken en de vlaktes lonkten................ richting Gardameer hadden we echter toch eerts de laatste ?? bergen te slechten maar uiteindelijk ging het prima naar beneden naar het zeer toeristische  meer.

Even een broodje en een tomaatje en toen konden we langs een kanaal fietsen naar Cremona. Na telefonades van het stadhuispersoneel met de politie konden we aan de rivier ons tentje opzetten. Onder begeleiding van nachtelijk gezang van de vogeltjes nog wat geslapen en 's morgens verder richting Bergamo.

Het blijft soms toch wat moeilijk om leuke weggetjes te vinden  om niet bij het autoverkeer te moeten rijden. Doodlopend of na 2 km weer terug op de Strada Provinziala was het motto.

Uiteindelijk in Crema op een camping gstan waarna we de volgende dag in Bergamo kwamen. geen camping in zo'n grote stad dus in het Youth Hostel wat natuurlijk hoog op een berg lag.

Het oude gedeelte van Bergamo bezocht, (met de kabeltrein naar boven) , wat erg mooi is. Uiteraard een hele grote kerk met een overdaad aan kleden, schilderijen en beelden. 's middags richting vliegveld waar we een bed en breakfast hadden besproken. Helaas was er met het reserveren iets mis gegaan met de credit card zodat we met een toegestuurde code voor de kamer niks konden. Gelukkig toch nog een andere kamer in de zijstraat gevonden zodat we makkelijk met de fietsdozen die we ergens in de buurt hadden gescoord naar het vliegveld konden.

Inpakken enz. ging goed en na een korte vlucht van 1 uur en 20 minuten waren we weer waar we begonnen, op vliegveld Weeze. Mijn planning was om langs de eems te gaan fietsen, maar door het kpude en natte weer en door een email van mijn dochter dat er nog wat te klussen viel ben ik met de trein naar Apeldoorn gegaan en Bé met de trein naar Emmen ( op weg naar een patatje speciaal.... :) )

We hebben lekker gefietst, het was redelijk zwaar met de warmte en de bergen maar erg mooi.

Ik fiets volgende week een rondje Nederland om op 12 juni weer in Apeldoorn te zijn vanwege de trouwerij van mijn dochter en schoonzoon.

Je hoeft geen bed klaar te zetten, ik neem mijn matje en slaapzak mee als ik langskom.  :)

 

fotos verslag 5