terug naar route

verslag  4

datum 15 mei 2015        temperatuur : 19 graden
kilometerstand  830
 

foto's verslag 4

Home-Index

Uit Rome

Na een gratis nacht....  (op de camping stonden grote borden met tussen 11 en 7 is het rustig, waarna tot 2 uur 's nachts de bar met luide discomuziek de nacht inluidde. Een goed gesprek met de receptioniste leverde die gratis nacht op :)  ) , gingen we op weg naar het Noorden. Eerst naar de kust, om die naar het noorden te volgen. Toen het binnenland in langs een in aanbouw zijnde autoweg met versmallingen en wat er al zo bij hoort :(  . Tel daarbij op alweer een erg hete dag en flinke lange heuvels, dus het recpet voor een mooie treinreis was geboren.
In het begin van de dag gaat fietsen prima, bergjes gaan "lekker" , dan gaat de zon zich laten gelden en wordt het meer werken dan genieten. Daarvoor zijn wij geen "pensionadas" dus beslissen we om de trein naar het noorden te nemen, ook al omdat we gezien de tijd toch al een flink stuk moeten treinen om op tijd in Bergamo voor het vliegtuig te zijn. We gaan dus terug naar Rome (we doen de steden gewoon 2 keer :)  ) en nemen de trein naar Peruga. Een mooie stad op een berg en slapen daar in de jeugdherberg want er is geen camping. Bé kan gelukkig Bayern MÚnchen- Barcelona zien, tijdens het eten in en restaurant, waar ik een heerlijk mals, groot en sappig stuk vlees weg kon werken. de volgende dag naar Assisi gereden en daar de trein genomen naar Verona vlakbij het Gardameer. De nachttreni ging niet door vanwege de fietsen, die konden alleen mee in een fietstas,  dus namen we om 3 uur 's middags de regionale trein. Overstappen in Bologna op perron 2 was de bedoeling. Om 8.10 uur, de tijd om te vertrekken was er geen trein......  Nadere informatie bleek op te leveren dat de trein gewoon was vertrokken, maar dan op perron 2 West.  Verder geen trein meer dus wachten tot 's morgens 6 uur. Welnee geen hotel voor die paar uurtjes dus in de wachtkamer van het station. Die bllek al snel vol te lopen met zo'n 50 daklozen die daar prettig de nacht mochten doorbrengen. Helaas moesten we er om de drie uur uit, onder begeleiding van 4 agenten omdat de zaak moest worden schoongemaakt. Op mijn vraag of dat werkelijk daarom  was zei een agent dat dat inderdaad zo was. Ze leen e hele dag op straat dus de hygiéne schiet er vaak bij in. Een trieste zaak natuurlijk datr dat staaeds meer gebeurd, maar het leverde toch wel een paar mooie foto's en een snurkconcert op.

Verona is een mooie stad, we zijn vandaag de stad doorgelopen en hebben ook het balkon waar Juliette de serenade van Romeo aanhoorde gezien. Hij had het beter op een wat groter plein kunnen doen want het was barstens druk in het steegje.

Nu onweert het flink, maar morgen moet het weer wat beter worden. we gaan dan fiesten richting bergamo waar we dinsdag willen aankomen om woensdag dozen voor de fietsen te regelen.

je hoort van ons

tot .......................


Assisi
 

fotos verslag 4