terug naar route

verslag  3

datum 9 mei 2015        temperatuur : 29 graden
kilometerstand  645
 

foto's verslag 3

Home-Index
Weer op weg.

Na de ruines van Pompei een dagje Napels gedaan. Bé was er al eens geweest en ik nog niet dus de trein genomen en door zoveel mogelijk achterafstraatjes richting haven en centrum. Een stevige demonstratie onderweg, waarvan ik nog niet precies waarom en een flink spuitende junk waren o.a. de bezienswaardigheden.
Nu kunnen we sterven, want we hebben Napels gezien, maar we wachten er nog even mee anders wordt het zo'n geduvel om weer thuis te komen.


Van Pompei ging het richting binnenland op weg naar L' Aquilla. De eerste pakweg 100 km moesten redelijk rustig gaan waanrna er echt gewerkt moest worden. Gezien de ervaringen bij de Amalfikust werd dat niet al te enthousiast ervaren.

Het was heet kun je wel stellen. Rond de dertig graden en de hele dag in de zon, onderweg geen camping te zien en dus strandden we in een boomgaard van olijven en walnootbomen. De rustigste "camping" die we eigenlijk tot nu toe gehad  hadden. Na een ontbijtje van havermout, melk en zoetjes, afgemaakt met een halve bak yoghurt ging het er wer tegenaan. Een stevige bult moest geslecht worden tot we boven in een mooi dorpje kwamen. Even rondkijken, even een bakkie met 2 italiaanse wielrenners die verbaasd keken dat wij daar waren en toen weer verder. Door een heel mooi landschap richting de Apenijnen. Weer warm en stijgend. We besloten dan ook niet om naar 1300 meter te gaan rijden met hellingen van 6-7-11 procent maar de trein te nemen naar L aquilla. Niet dus. We konden de trein nemen naar Napels en van daar naar Aquilla. Met een klein boemeltje naar Napels terug ( 1,5 dag fietsen..... *$$"\\) om daar te horen dat het niet mogelijk was om met de fiets in de trein naar Aquilla of de andere kust te gaan.

DUS......
Nieuwe route maken...  en ... op weg naar Rome om vandaar uit verder te gaan.  "s Avonds rond 9.30 uur op de camping in Rome aangekomen na dwars door Rome te zijn gefietst ter vermaak van verschillende taxichauffeurs die dan ook wilden weten waar we vandaan kwamen. Even een fotootje op het St. Pietersplein en verder geloof ik Rome wel. Bé was ook hier   al geweest dus vandaag rust en klooidag en morgen weer verder.

 

tot ....................... 

fotos verslag 3