terug naar route

verslag  2

datum 5 mei 2015        temperatuur : 29 graden
kilometerstand  553
 

foto's verslag 2

Home-Index
Een gezellige bed en breakfast bij die tutti familia.  Treinreis naar Battipaglia was mooi. door de bergen wat een mooi uitzicht opleverde. we waren ook wel een beetje blij dat we daar niet hoefden te fietsen.
Vanuit Battipaglia naar de kust gefietst met een lekker windje in de rug en de zon op onze bolletjes. De camping vooe salerno waar we terecht kwamen bleek een "gezellige" familiecampin  te zijn waar van 's morgens 7 uur tot 's avonds rond 11 uur iedereen iets te vertellen had met soms een hoog volumegehalte. Ter compensatie van de stille nacht was er ongeveer 400 meter verderop een disco die tot 4 uur een tering bak herrie produceerde zodat we tussen die tijd en het geboor om 7.30 uur nog even de oogjes toe konden doen.

Het strand was over de hele lengte langs de kust een enorme bende omdat de wind erg hard was geweest en de rotzooi uit zee op het strand had gegooid. Omdat hetr seizoen er aan komt was men hier en daar druk om de bende te verplaatsen. Daarna, na onze hulp, zag het er weer vriendelijk uit.

De Amalfikust lonkte en we konden ons niet langer inhouden. met goede moed vertrokken we om via Salerno, waar een fietsdag was voor het hele gezin, waarvoor ook straten waren afgesloten, uit te komen bij een dikke bult.
De eerste die we moesten beslechten op de hele route. deze ging nog prima, rustig omhoog in een kleine versnelling, met op fred z9ijn kop een Pantani hoofddoekje omdat de hoed gescheurd was. een heel eind langs de kust ging het rustig vlak tot naar beneden, maar na de middag begon de grote wandeling. Lange redelijk omhooggaande hellingen bij een erg warm zonnetje eiste zijn tol. lopen was dus het devies.

Geen probleem totdat het wel iets te lang duurde. Uiteindelijk in Positano een hostel "brikette"gevonden waar we lekker hebben geslapen. De volgende dag eerst een stuk lekker gereden, maar we meosten uiteindelijk toch weer te voet tot het hoogste punt in het miiden van de oversteek naar de andere kust waarna een lange afdaling begon richting Pompei. Toch nog redelijk vroeg in de middag kwamen we op een camping tegenover de ingang van uitgegraven Pompei. 's Avonds aan de brune bonen met spekkies en siepel wat weer eens wat anders was dan pizza. Vandaag zijn we Pompei in gegaan. Bé was er al een keer geweest maar zag toch nog andere dingen. Het maakte op mij (fred) indruk. Ik had niet gedacht dat het toch nog zo'n grote stad geweest was. Igedeeld in wijken met een stark stratenpatroon. Goed te zien waren o.a. de waterafvoer via ingemetselde regenpijpen en de drinkwater toevoer die door de hele stad aanwezig was. er waren zo'n 40 openbare drinkplaatsen.  aangezien het vandaag rond de 30 graden was was het ook wl weer lekker om naar de koude tent, sorry bier te gaan.

 

fhoto's verslag 2