terug naar route

verslag  1

datum 30 april 2015        temperatuur : 20 graden
kilometerstand  402
 

foto's verslag 1

Home-Index

We zijn van start....

Met de  trein naar Weeze ging vlot. Dozen ophalen bij de fietsenmaker en de fietsen inpakken, geen probleem.
In  Bari ging het niet helemaal zoals gepland omdat we in het donker naar de camping wilden en door alle wegen rond het vliegveld een beetje moesten omfietsen. We kwamen uiteindelijk in een stadje waar we maar naar een bed en breakfast vroegen. waarop de hele familie en diverse omstanders er uiteindelijk in slaagden iemand van het onderkomen te laten komen die we achter de auto aan moesten volgen.

Prima geslapen, gezellig in een 2 persoons bed, en de volgende dag richting zuiden. Toch nog een straf windje maar na zo'n 50 km een camping gevonden en lekker geslapen. De kust valt hier tegen, een slechte kustweg en druk, waarschijnlijk vanwege het weekend.

Onderweg de trein genomen naar Lecce, wat al de bedoeling was, en toch weer in een bed en breakfast, na eerst naar een camping gereden te zijn, 10 km, die gelsoten was en daarna weer terug om weer bij het station te komen.

Lecce in de avond bekeken, lekker grieks gegeten en vandaag blijven we in Lecce om rond te kijken.

Morgen weer verder....

Het is nu morgen en we fietsen langs de kust richting Otranto. Het was hard werken gedurende de hele dag van jjwege een harde tegenwind. Maar die zou de volgende dagen in ons voordeel werken omdat we langs de andere kust weer omhoog zouden gaan. In Otranto uiteindelijk een camping gevonden, natuurlijk nadat we 2-3 keer flink omhoog en omlaag moesten omdat we de camping niet konden vinden. Maar uiteindelijk, natuurlijk boven op een berg was daar eindelijk de camping.

En....... daar stond een nederlander uit Schoonebeek.

De dag erop de oversteek naar de andere kust omdat we de wind tegen zat waren.
Maar de wind is je beste vrind en die drraide dus ook gezellig mee zodat we hem nog steeds tegen hadden. Dit duurde tot een eind richting noorden en daar vonden we een leuke plek aan een strand waar we vrij mochten kamperen.  Vrijheid blijheid dus, maar dat duurde niet zo lang want de oude mannetjes wilden voor het eten even nadenken en tijdens die inspanning brak er een stevige storm op zodat met twee handen de tent moest worden vastgehouden en dat duurde zoalng dat het gekochte gehakt uiteindelihjk aan de honden is opgevoerd.

Nu zitten we in een bed en breakfast vlakbij Metaponto en gaan we morgen met de trein richting Amalfikust.
 

groeten en we komen een keer weer...

foto's verslag 1